Universitatea Bucureşti a început înscrierile pentru admiterea 2017

Universitatea București a început joi înscrierile la studii universitare de licență și masterat la toate cele 19 facultăți ale sale, data limită fiind 25 iulie, ultimele rezultate ale examenelor de admitere urmând a se afișa pe 29 iulie.

06 iul. 2017, 12:26
Universitatea Bucureşti a început înscrierile pentru admiterea 2017

Pentru admiterea din acest an la studii universitare de licență instituția de învățământ superior pune la dispoziția candidaților 10.287 de locuri, dintre care 4.310 locuri la buget și 5.977 locuri la taxă.

Potrivit Agerpres, pentru studii universitare de masterat, Universitatea din București scoate la concurs în acest an un număr total de 8.273 de locuri, la toate cele 19 facultăți ale sale, dintre care 3.200 la buget și 5.073 de locuri la taxă.

Totodată, pentru candidații la admiterea din acest an UB oferă o serie de facilități: achitarea online a taxei de înscriere, cazare gratuită în căminele proprii și acces gratuit în spațiul Grădinii Botanice ‘Dimitrie Brândză’. Plata taxei de înscriere la admitere se poate face prin completarea formularului disponibil la adresa www.po.unibuc.ro.

Actele necesare pentru completarea dosarului de înscriere la studii universitare de licență sunt: fișă-tip de înscriere, diplomă de Bacalaureat/ adeverință eliberată de instituția de învățământ (în cazul liceelor la care nu s-au eliberat diplomele pentru promoția 2017) sau diplomă echivalentă cu aceasta, diploma de olimpic în copie (în cazul candidaților care se înscriu ca olimpici), certificatul de naștere în copie certificată conform cu originalul, adeverință medicală-tip, trei fotografii 3/4 cm, C.I. sau pașaport în copie, documentul de recunoaștere a studiilor efectuate în afara României, conform prevederilor legale în vigoare la data înscrierii, chitanța de plată a taxei de înscriere la concursul de admitere.

Vezi si: Universitatea de Vest din Timişoara, peste 2.000 de locuri la buget. Cazare gratuită în cămine pentru cei care vor susţine admiterea

În ceea ce privește studiile universitare de masterat, candidații vor include în dosar următoarele acte: fișă-tip de înscriere, diplomă de licență în original sau adeverință de licență pentru promoția 2017, diplomă de Bacalaureat sau diplomă echivalentă cu aceasta, în original sau copie certificată conform cu originalul, documentul de recunoaștere a studiilor efectuate în afara României, eliberat conform legislației în vigoare la momentul întocmirii, certificatul de naștere, în copie certificată conform cu originalul, adeverință medicală tip, din care să rezulte că este apt pentru facultatea la care candidează, trei fotografii tip buletin de identitate, B.I. sau C.I. în copie, chitanță de plată a taxei de înscriere la concursul de admitere.

UB menționează că fiecare facultate a decis asupra propriei forme de concurs: admitere pe bază de examen, admitere pe baza mediei de la Bacalaureat și eseu motivațional, admitere pe baza unei formule mixte, admitere pe baza mediei de la Bacalaureat.