Universitatea Bucureşti, printre primele 150 din lume în domeniul „Limbi moderne”

Clasamentul publicat pe site-ul www.topuniversities.com plasează Universitatea din București în intervalul 101-150 în domeniul "Limbi Moderne", pe locurile 151-200 în domeniile "Lingvistică și Media și comunicare", pe locurile 251-300 pentru "Matematică" și pe locurile 301-350 pentru "Fizică și Chimie".

21 mai 2015, 11:10
Universitatea Bucureşti, printre primele 150 din lume în domeniul „Limbi moderne”

Universitatea din București se menține în topul QS World University Rankings by Subject în domeniul Limbi moderne, domeniu în care a urcat 150 de poziții față de 2014 și pentru care UB a fost în 2013 singura instituție de învățământ superior din România prezentă în acest clasament. De asemenea, Universitatea din București a intrat în ediția 2015 cu 3 noi domenii față de ediția anterioară: Lingvistică, Media și comunicare, Chimie„, potrivit unibuc.ro.

Ediția 2015 a QS World University Rankings by Subject a analizat și a inclus în clasament instituții de învățământ superior din toată lumea, în funcție de 36 de specializări, utilizând informații referitoare la cercetare și la reputație.

Quacquarelli Symonds World University Rankings este un clasament anual al celor mai bune 800 de universități din lume, realizat de QS Intelligence Unit împreună cu un grup de profesori și cercetători recunoscuți mondial.

Clasamentul este realizat pe baza a patru indicatori-cheie: cercetarea științifică, calitatea predării, angajabilitatea absolvenților și gradul de internaționalizare. „Începând cu anul 2011, clasamentul universităților a fost extins pentru a include o serie de domenii și universitățile care excelează în cadrul fiecăreia. În realizarea clasamentului universităților în funcție de specializări se iau în considerare opinia cadrelor universitare (QS Global Academic Survey) și a angajatorilor (QS Global Employer Survey), precum și numărul de citări ale lucrărilor de specialitate publicate și indexul Hirsch, care evaluează productivitatea și impactul cercetării științifice”, precizează Universităţii Bucureşti.

CITEŞTE ŞI: Universităţile de top din România cer clasificare internaţională şi finanţare pe criterii de performanţă