UNIVERSITATEA CRAIOVA-AC MILAN. Băluţă: Sigur nu ne facem de râs, aşa cum crede lumea

UNIVERSITATEA CRAIOVA-AC MILAN. Alexandru Băluţă le promite suporterilor CS Universitatea Craiova că el şi coechipierii săi nu se vor face de râs în dubla cu titrata AC Milan, din turul al treilea preliminar al Ligii Europa.

26 iul. 2017, 11:42
UNIVERSITATEA CRAIOVA-AC MILAN. Băluţă: Sigur nu ne facem de râs, aşa cum crede lumea

UNIVERSITATEA CRAIOVA-AC MILAN. „Ne va aştepta un meci foarte greu, dar şi frumos în acelaşi timp. Va fi o atmosferă frumoasă, sper ca lumea să fie alături de noi, să ne împingă de la spate, avem nevoie de ei. Am încredere în echipa mea că vom lăsa o impresie frumoasă la final. Dacă vom respecta ce ne-a transmis Mister, sigur le vom pune probleme. Trebuie să avem curaj, să fim optimişti, doar aşa vom reuşi. Avem emoţii, este debutul nostru în Europa, dar trebuie să intrăm cu devotament şi să credem în noi. Ar fi un vis să debutez cu gol.

Împotriva uneia dintre cele mai titrate echipe din Europa trebuie să jucăm cu plăcere şi la final să ieşim cu capul sus. Sunt sigur că nu ne vom face de râs, aşa cum crede multă lume. Pentru unii e foarte uşor să zică că vom pierde. Pentru mine nu e uşor, ştiu că va fi foarte greu şi trebuie să ne autodepăşim. Trebuie să nu ne speriem de ei. Chiar dacă vom primi goluri noi trebuie să facem ce am pregătit săptămâna aceasta şi sunt sigur că le vom pune probleme. Mi-ar plăcea să vină un număr mare de spectatori la fiecare meci, nu numai la acesta„, a declarat Alexandru Băluţă, într-o conferinţă de presă.

Antrenorul oltenilor, Devis Mangia, a declarat că, în opinia sa, actuala formaţie AC Milan nu şi-a demonstrat încă valoarea. Pe vremea când antrena în ţara sa natală, Italia, Mangia spune că a întâlnit un Milan mult mai puternic, care avea vedete ca Seedorf, Ibrahimovici, Nesta sau Robinho în lot.

Nu ne gândim la un rezultat anume, dar vom intra în teren şi vom da maximum pentru un rezultat pozitiv. Am studiat jocul lui Milan, ştiu cum evoluează, am văzut şi anul trecut multe meciuri, dar azi echipa este diferită de cum a fost până acum. Milan revine în Europa şi cred că va alinia cei mai buni jucători. Milanul de mâine va trebui să-şi demonstreze valoarea şi o va face, cu siguranţă. Cel pe care l-am întâlnit cu ani în urmă era o echipă în care jucau Nesta, Seedorf, Ibrahimovici, Thiago Silva, Robinho, Cassano, Van Bommel. Era o echipă mare. Ne gândim doar la meciul de mâine, care va fi dificil. Nu vom schimba nimic din jocul nostru, vom vedea însă ce echipă vom alinia. Mai avem un antrenament, decizia privind primul 11 va fi luată mâine. Mă bucur că suporterii vor fi alături de noi. Sunt convins că dacă am fi avut un stadion mai mare, am fi avut mult mai mulţi fani alături„, a spus Mangia.

Un alt italian, mijlocaşul Fausto Rossi, afirmă că este ceva special pentru el să întâlnească formaţia la care îşi dorea să joace când era copil.

Este o partidă specială, ştiu că Universitatea a lipsit 17 ani din Europa, dar vom încerca să facem un meci bun. Şi pentru mine e ceva special, sunt italian şi joc împotriva lui Milan. Am jucat împotriva lui Milan şi când am fost în Italia. Pentru mine, e cea mai mare echipă din Italia, îmi doream să joc la Milan când eram copil. Putem face un joc bun, dacă vom evolua fără presiune„, a precizat jucătorul.

Partida CS Universitatea Craiova – AC Milan, din prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Europa, se va disputa joi, de la ora 21.00, la Drobeta Turnu Severin şi va fi transmis de Digi Sport. Returul este programat la Milano, la 3 august, de la ora 21.45.