Universitatea din Bucureşti intră în SCENARIUL ROŞU. Anunţul rectorului

Universitatea din Bucureşti intră în scenariul roşu. Începând de cu data de 22 octombrie, studenţii vor face cursuri exclusiv online. Anunţul a fost făcut chiar de rectorul Marian Preda. 

21 oct. 2020, 13:08
Universitatea din Bucureşti intră în SCENARIUL ROŞU. Anunţul rectorului

„Eram deja cu predare 95 % online, am votat ca în următoarele două săptămâni să trecem complet la predarea online, cu posibilitatea de prelungire încă două săptămâni. De mâine trecem în scenariul roșu, căminele rămân deschise pentru că ar fi mult mai riscant să plece cu toții acum spre localități, rămân în cămine unde vor studia online”, a declarat Marian Preda pentru Edupedu.ro.

În prezent, numărul unităţilor de învăţământ aflate în scenariul roşu se apropie de 2.200.

Ministerul Educației și Cercetării a anunţat că, în 21 octombrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București), se înregistrează următoarea situație:

– 10.480 de unități de învățământ figurează în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

– 5.007 unități de învățământ figurează în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 2.169 de unități de învățământ figurează în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Menționăm că dintre cele 2.169 de școli aflate în această situație, 317 sunt în Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 1.852 de unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare.

Citeşte şi Scenariul roşu s-ar putea prelungi. Ministrul Educaţiei: „Trebuie să ne pregătim pentru şcoală online atâta timp cât e necesar”


loading...
Partenerii noștri