Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi renunţă la şase specializări

Oferta educaţională a Universităţii Dunărea de Jos Galaţi va fi mai săracă în acest an, după ce şase specializări vor dispărea din toamnă.

11 iul. 2014, 15:50
Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi renunţă la şase specializări

La Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi vor fi desfiinţate specializările ingineria procesării materialelor, de la Facultatea de Inginerie, tehnologii şi sisteme de telecomunicaţii din cadrul Facultăţii de Automatică, management ID şi marketing ID, de la Facultatea de Economie, administraţie publică ID de la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi măsurători terestre şi cadastru, din cadrul Facultăţii Transfrontaliere de Ştiinţe Umaniste, Economice şi Inginereşti  de la Cahul, Republica Moldova, potrivit Agerpres.

Sunt specializări care nu mai prezentau interes pentru absolvenţii de liceu. De altfel, ele nu au mai fost scoase la concurs în ultimii ani. Noi am făcut demersuri multiple pentru ca acestea să fie scoase din portofoliu, demersuri pe care Ministerul Educaţiei Naţionale le-a concretizat abia acum. Din fericire, niciun student nu va fi afectat de această restrângere a domeniilor. Acolo unde este cazul, se va merge în lichidare„, a declarat purtătorul de cuvânt al Universităţii Dunărea de Jos, Bogdan Nistor.

La Universitatea particulară Danubius a fost desfiinţată specializarea informatică economică, de la Facultatea de Ştiinţe Economice.

„Noi am înfiinţat această specializare deoarece am crezut că sunt cereri printre studenţi, dar niciodată nu am reuşit să formăm măcar o subgrupă. Prin urmare, am cerut desfiinţarea specializării”, a declarat purtătorul de cuvânt al universităţii, Carmen Creţu.

CITEŞTE ŞI: Patru UNIVERSITĂŢI din ţară şi peste 100 de SPECIALIZĂRI vor fi DESFIINŢATE