Universitatea Harvard confirmă: Pielea de pe cadavrul unei femei bolnave, folosită pentru COPERTA unei CĂRŢI

Biblioteca universităţii americane Harvard a confirmat miercuri că analizele de laborator au arătat că o carte din colecţia sa are coperţi confecţionate din piele de om, informează DPA vineri. Este vorba despre volumul 'Des destinees de l'ame' de Arsene Houssaye, autor francez din secolul al XIX-lea.

06 iun. 2014, 17:22

Universitatea a solicitat efectuarea testelor după ce a fost găsită o notă a scriitorului în care se spunea că tomul fusese legat în pielea prelevată de pe cadavrul unei femei suferinde de boli mintale care murise din cauza unui atac cerebral. Pe copertă „nu a fost imprimat niciun ornament pentru a-i păstra eleganţa„, menţionase Houssaye, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Femeile cu studii superioare, cele mai fidele cumpărătoare de carte din România

La o privire atentă, se disting cu uşurinţă porii din piele. O carte despre sufletul omenesc merita să aibă o copertă umană„, considera scriitorul.

Ştirea despre posibilitatea ca trei cărţi – printre care şi cea a lui Arsene Houssaye – aflate în biblioteci ale Universităţii Harvard să fie legate în piele de om a apărut la începutul lunii aprilie 2014.

Citeşte şi Descoperire macabră la Harvard: trei cărţi legate în piele umană

Potrivit custodelui cărţilor rare, Alan Puglia, cercetătorii sunt siguri în proporţie de 99,9% că lucrarea scrisă în 1879 are coperţi din piele de om. Cercetările realizate pe celelalte două volume au arătat că au coperţi din piele de oaie.