Universitatea lui Donald Trump a fost închisă pentru că nu avea licenţă. Mii de studenţi îşi vor primi banii înapoi

Mii de foşti studenţi ai Universităţii Trump îşi vor primi cea mai mare parte a banilor înapoi, după ce un judecător federal a aprobat vineri o înţelegere în acest sens, în sumă de 25 de milioane de dolari.

31 mart. 2017, 20:35
Universitatea lui Donald Trump a fost închisă pentru că nu avea licenţă. Mii de studenţi îşi vor primi banii înapoi

”Înţelegerea este corectă, adecvată şi rezonabilă”, apreciază judecătorul Gonzalo Curiel în hotărârea pe care a pronunţat-o.  Aproximativ 4.000 de foşti studenţi au depus cereri în justiţie să-şi primească banii înapoi, iar cei eligibili vor putea să primească înapoi până la 90% din sumele reclamate. Înţelegerea a fost convenită în noiembrie, la zece zile după ce Donald Trump a obţinut victoria în alegerile prezidenţiale, însă era necesar să fie aprobată de un tribunal.

Citeşte şi Orban îl acuză pe Soros: A „trişat” în procesul de acordare a diplomelor Universităţii din Budapesta

Universitatea Trump a fost înfiinţată în 2005 şi promitea să-i înveţe pe studenţi tehnici de investire în domeniul imobiliar pe care să le folosească să se îmbogăţească la fel ca Trump. ”Un an de ucenicie” la Univeristatea Trump costa 1.495 de dolari, potrivit unor documente judiciare, calitatea de ”membru” cel puţin 10.000 de dolari, iar „Gold Elite” – clasa cea mai scumpă din cadrul seminarului – costa 35.000 de dolari, informează news.ro

Universitatea Trump a fost închisă în 2010, anul în care Departamentul pentru Educaţie din New York a dispus încetarea funcţionării programului care nu avea licenţă.

Citeşte şi Aproximativ 14.000 de studenţi străini urmează în România cursuri de licenţă, masterat, doctorat

În reclame pentru Universitatea Trump, magnatul în domeniul imobiliar afirma că i-a ”ales cu mâna” sa pe instructori. Însă, în depoziţie, el nu şi-a amintit numele nici măcar unuia singur dintre ei, potrivit news.ro.

Înţelegerea din noiembrie i-a reunit pe foşti studenţi ai Universităţii Trump din trei procese – două acţiuni federale la San Diego şi alta, separat, iniţiată de procurorul general al New York-ului Eric Schneiderman. O fostă studentă, Sherri B. Simpson, s-a opus înţelegrii. Ea a crezut că poate să obţină mai mulţi bani printr-un proces. Simpson a declarat pentru CNN că a cheltuit aproape 20.000 de dolari pe cursuri la Universitatea Trump, în 2010. Însă judecătorul Curiel a respins obiecţia lui Simpson. ”Acea singură obiecţie validă procedural care a fost depusă arată caracterul corect, adecvat şi rezonabil al înţelegerii”, a declarat el.