Universitatea Politehnica din Bucureşti şi British Council oferă CURSURI DE ENGLEZĂ PENTRU STUDENŢI

Universitatea Politehnica din Bucureşti şi British Council au semnat, miercuri, un protocol bilateral care prevede atât o colaborare în cadrul programelor educaţionale prin parteneriat cu universităţi de prestigiu din Marea Britanie, cât şi cursuri de limba engleză pentru studenţi UPB.

18 sept. 2013, 16:02
Universitatea Politehnica din Bucureşti şi British Council oferă CURSURI DE ENGLEZĂ PENTRU STUDENŢI

În urma cursurilor de limba engleză, studenţii pot dobândi certificate Cambridge şi IELTS, în urma susţinerii examenului de competenţe recunoscut de British Council, potrivit Agerpres.

La eveniment au participat preşedintele Senatului UPB, Ecaterina Andronescu, rectorul UPB, George Darie, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, directorul British Council, Nigel Townson.

Preşedintele Senatului UPB, Ecaterina Andronescu, a afirmat că acordul reprezintă un moment important pentru instituţia de învăţământ.

„Astăzi (miercuri – n.r.) deschidem un parteneriat oficial, printr-un acord cu prestigioasa instituţie cu care de multă vreme noi desfăşurăm în parteneriat foarte multe activităţi, dar marcăm evenimentul acesta printr-un acord scris astăzi. Generaţia tânără se îndreaptă tot mai mult şi către limba engleză dar în egală măsură şi către Marea Britanie – un sondaj recent printre tinerii românii arăta că cei mai mulţi doresc să înveţe în Marea Britanie, aşa încât lucrul acesta este important şi pentru noi”, a spus Ecaterina Andronescu, mulţumindu-i ambasadorului Marii Britanii pentru că a acceptat semnarea parteneriatului.

Rectorul UPB, George Darie, a apreciat că semnarea protocolului este o modalitate de a creşte performanţele studenţilor în limba engleză.

„Noi urmărim să dezvoltăm nu numai abilităţile şi competenţele profesionale ale studenţilor noştri, ci să le oferim şi alte categorii de valenţe. Este un mod de a-şi îmbogăţi cunoştinţele, culturale, sociale, de a avea deschidere şi către alte culturi europene. Studenţii nu trebuie doar să cunoască, ei trebuie să fie capabili de a-şi dezvolta aptitudinile indiferent unde vor profesa”, a arătat George Darie.

La rândul său, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, a spus că rolul UPB este să pregătească noua generaţie pentru o carieră de succes, iar o cunoaştere a limbii engleze este foarte importantă.

„Nu consider că limba engleză este proprietatea noastră, a britanicilor. Limba engleză a devenit un limbaj pentru comunicare în toată lumea. (…) Ştiu că această nouă generaţie este deschisă ideilor, inovaţiilor. Noi ne bazăm foarte mult pe realizările acestor studenţi pentru dezvoltarea economiei din România şi din Europa. (…) Dacă noi am greşit în generaţia noastră, ne bazăm pe copiii noştri pentru a face mai bine în viitor şi eu sper că problemele importante, problemele economice, ecologice, putem să le rezolvăm cu eforturi, cu idei, cu ştiinţa pe care o avem în această universitate şi în alte universităţi din Europa”, a afirmat Martin Harris.

Directorul British Council, Nigel Townson, a precizat că de-a lungul timpului a încheiat mai multe parteneriate cu universităţi din România.

Ministrul delegat Mihnea Costoiu a mărturisit că a mai existat o încercare de semnare a unui protocol cu British Council în 1974, însă acordul nu a fost semnat.

„Decizia politică de la acea vreme a fost de interzicere a semnării oficiale a unui acord, asta după ce Politehnica semnase cel mai mare număr de acorduri internaţionale dintre toate Universităţile din România. Există o relaţie de foarte lungă durată între Consiliul Britanic şi UPB. Este un lucru normal şi mă bucur că este prima universitate tehnică cu care Consiliul Britanic semnează un acord”, a explicat Mihnea Costoiu.