Universul se stinge încetul cu încetul. „De acum, intră în declin, ca o bătrâneţe care ar dura veşnic”

O echipă internațională de oameni de știință a măsurat energia produsă de 200.000 de galaxii și a ajuns la concluzia că este de două ori mai mică decât cea generată acum două miliarde de ani, ceea ce înseamnă că Universul se stinge încetul cu încetul, relatează CNN.

11 aug. 2015, 09:03
Universul se stinge încetul cu încetul. „De acum, intră în declin, ca o bătrâneţe care ar dura veşnic”

„De acum, Universul intră în declin, ca o bătrânețe care ar dura veșnic. Universul s-a prăbușit pe canapea, a tras pătura și se pregătește pentru un somn etern”, a spus Simon Driver, membru al Centrului internațional de cercetări radioastronomice (ICRAR) din statul Western Australia, care a participat la proiect, potrivit b1.ro.

Citeşte şi Un miliardar rus investeşte 100 de milioane de dolari în descoperirea vieţii inteligente extraterestre

Pentru studiul Gama (Galaxy ans Mass Assembly), cercetătorii au utilizat șapte dintre cele mai puternice telescoape de pe planetă și au observat timp de opt ani galaxii pe 21 de lungimi de undă diferite, infraroșii sau ultraviolet.

La acest proiect au participat circa o sută de oameni de știință de la peste 30 de universități australiene, americane și europene.

Citeşte şi „Roata Lumii” din Şchei sau PROFEŢIA schimbării polilor magnetici

Acest studiu arată că nivelul de producere a energiei care circulă în Univers scade în mod similar pe diferite lungimi de undă, subliniază el.

„Oricare ar fi fost lungimile de undă folosite, producția de energie scade în același fel”, a declarat Andrew Hopkins de la Observatorul astronomic.