UNPR se rupe de PSD. Partidul lui Oprea îşi face grupuri parlamentare separate

UNPR, partidul condus de Gabriel Oprea, îşi face grupuri parlamentare separate de PSD. În acest sens, din luna februarie, aleşii formaţiunii vor avea grupuri parlamentare separate de social-democraţi în Camera Deputaţilor şi în Senat, informaţie confirmată de şeful UNPR, Gabriel Oprea. De asemenea, potrivit unor surse politice citate de România TV, PSD şi UNPR ar putea merge separat în alegerile locale.

28 ian. 2016, 10:49
UNPR se rupe de PSD. Partidul lui Oprea îşi face grupuri parlamentare separate

UNPR urmeaza sa depuna documentele necesare pentru ca, in aceasta sesiune parlamentara, sa aiba grupuri separate de PSD in cele doua camere, au declarat sursele politice citate.

Masura este luata pentru ca UNPR sa poata avea reprezentanti in sectiile de votare la alegeri, asa cum prevede legea. UNPR are, în acest moment, 21 de senatori si 51 de deputati.

„În sesiunea care urmează, PSD şi UNPR vor rămâne parteneri în continuare, doar că vom funcţiona, tehnic vorbind, cu grupuri UNPR. După fuziunea cu PPDD şi venirea altor colegi, numărul parlamentarilor noştri a crescut. Suntem 21 la Senat şi 42 la Camera Deputaţilor”, a declarat Haralambie Vochiţoiu, senator UNPR.  

UNPR se reuneste intr-o sedinta in 30 ianuarie, in timp ce social-democraţii s-au întrunit deja, la Sinaia, in mai multe reuniuni, atat ale grupurilor parlamentare, cat si a conducerii extinse.

Pe de altă parte, potrivit unor surse politice, citate de România TV, PSD si UNPR ar putea merge separat in alegerile locale. Acest lucru a fost discutat, joi, de social-democraţi, la Sinaia.

Pe de altă parte, senatorii PSD au liber să voteze pentru urmărirea penală a şefului UNPR.