Unsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile, înregistrate în acest sezon. Două persoane au murit până în prezent

Publicat: Joi, 22 August 2019 14:54 // Actualizat: Joi, 22 August 2019 14:54 // Sursa: romaniatv.net

Numărul cazurilor de infecţie cu virusul West Nile din acest sezon a ajuns la unsprezece, din care două decese. Cazurile au fost semnalate în Galaţi, Tulcea, Călăraşi, Buzău, Dolj, Iaşi şi în Bucureşti.

Foto: renastereabanateana.ro

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din 3 iunie şi până în 21 august au fost înregistrate 11 cazuri de infecţie cu virusul West Nile. În această perioadă s-au înregistrat două decese: unul în Călăraşi şi unul în Buzău.

Cazurile au fost semnalate în judeţele Galaţi (3 - din care unul a avut expunerea atât în Galaţi, cât şi în Tulcea), Călăraşi (douăi), Buzău (unu), Dolj (unu), Iaşi (unu), Tulcea (unu) şi în municipiul Bucureşti (două).

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor şi substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul acesteia, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
infectie West Nile virus West Nile WEST NILE
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 aug 04:33
Răspunde | Votează email 0 email
Veronica Marquez
Salut.
În raport din West Nile, fotografia țânțarului nu este corectă. Acolo apare un Aedes. Și cine transmite boala este țânțarul Culex. Salutari, o imbratisare.
1
EUR
4.7748
RON
17 Feb
noapte 1 °
zi 16 °
Ultimele joburi adaugate
24 H