Unul din traficanţii de alcool metilic de la Dragalina a fugit din ţară

Poliţiştii au obţinut primele date în ancheta privind intoxicaţiile cu alcool metilic de la Dragalina (jud. Călăraşi). Unul dintre principalii suspecţi, care ar fi vândut oamenilor alcoolul otrăvitor, se pare că a fugit din ţară şi este căutat de poliţişti. Patru oameni au murit, iar ceilalți cinci oameni sunt în continuare în stare foarte gravă, informează România TV.

13 ian. 2015, 07:46
Unul din traficanţii de alcool metilic de la Dragalina a fugit din ţară

Poliţia a dat de urma unei adevărate reţele de trafic de alcool. Deocamdată procurorii aşteaptă ca medicii să termine analizele astfel încât să se dovedească cu precizie faptul că a fost vorba de alcool metilic.

Unul dintre suspecţi a dispărut de la domiciliu, existând suspiciunea că a fugit din ţară. Poliţia ia în calcul darea lui în urmărire generală sau chiar internaţională.

În paralel, continuă interogatoriile persoanelor care au consumat alcool cumpărat de la traficanţii respectivi, dar fără să manifeste simptome grave ale intoxicaţiei cu alcool metilic. Se pare că unii dintre ei au fiert alcoolul înainte de a-l consuma, fapt care le-a salvat viaţa.

Poliţia Călăraşi a deschis o anchetă după ce a fost sesizată de medici că doi bărbaţi din Dragalina au decedat în spitale, după ce ar fi băut alcool metilic, iar alţi patru bărbaţi au fost internaţi, doi fiind în stare gravă, cu suspiciuni de intoxicaţie cu alcool metilic

Primii doi bărbaţi care au murit după ce au consumat alcool metilic au decedat unul la Spitalul Pantelimon din Bucureşti, iar celălalt, la un spital din Călăraşi.

„Aceste persoane au cumpărat de la anumite persoane alcool şi l-au consumat. Cei care au băut alcool sunt persoane din familii defavorizate, care consumă mereu alcool”, a declarat primarul din comuna Dragalina.

Potrivit primelor informaţii, alcoolul metilic a fost furat dintr-un vagon, de mai mulţi romi din localitatea Dragalina, judeţul Călăraşi. Aceştia l-au vândut, mai apoi, ca alcool bun de consum.

O sută de poliţişti au împânzit satul, în căutarea hoţilor, iar medicii au intrat în fiecare casă pentru a găsi persoanele otrăvite.