Unul dintre americanii răpiţi în Afghanistan este grav bolnav. Leşină şi are picioarele umflate

Kevin King, unul din cei doi profesori de la Universitatea Americană din Afganistan răpiţi anul trecut la Kabul de talibani, este grav bolnav şi necesită de urgenţă îngrijiri medicale, au anunţat insurgenţii, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

30 oct. 2017, 13:34
Unul dintre americanii răpiţi în Afghanistan este grav bolnav. Leşină şi are picioarele umflate

Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al talibanilor, a declarat că ostaticul suferă de o boală de inimă „periculoasă” şi probleme renale.

„Boala lui s-a agravat, picioarele lui s-au umflat şi uneori leşină, iar condiţia lui se înrăutăţeşte zilnic”, a declarat oficialul taliban.

„Am încercat să-l tratăm din când în când, însă nu avem dotările medicale necesare întrucât suntem în situaţie de război”, a adăugat Mujahid, potrivit Mediafax.

King şi colegul său australian Timothy Weeks au fost răpiţi în august 2016 în timp ce se întorceau la locuinţa lor din Kabul.

Oficialii afgani şi occidentali cred că cei doi sunt ţinuţi ostatici de reţeaua Haqqani, un grup militant afiliat cu talibanii care este responsabil pentru o serie de răpiri. O încercare eşuată de eliberare a ostaticilor a fost efectuată anul trecut, au mai precizat oficialii.

La începutul acestui an, talibanii au dat publicităţii o înregistrare video în care King şi Weeks pledau pentru eliberarea deţinuţilor talibani în schimbul libertăţilor lor, potrivit Mediafax.

Răpirea cetăţenilor străini a devenit o ocupaţie profitabilă pentru talibani şi alte grupuri militante din Afganistan care în schimbul ostaticilor cer răscumpărare ori eliberarea unor membri ai lor.