Unul dintre cei mai apreciați preoți din Iași a murit. Cu doar câteva zile înainte și-a cântat singur slujba de înmormântare. „Vei rămâne toată viata impregnat pe pieptul și în sufletul meu. Te iubesc, tata”

Este din nou doliu în lumea bisericii! Un preot mult iubit din Iași a fost răpus de o boală necruțătoare, iar credincioșii sunt în lacrimi. Cu doar câteva zile înainte să moară, pe patul de suferință, preotul și-a cântat singur slujba de înmormântare.

03 nov. 2022, 12:36
Unul dintre cei mai apreciați preoți din Iași a murit. Cu doar câteva zile înainte și-a cântat singur slujba de înmormântare. „Vei rămâne toată viata impregnat pe pieptul și în sufletul meu. Te iubesc, tata”

Timp de 31 de ani a fost omul care i-a ascultat, i-a sfătuit, i-a încurajat și a avut mereu o vorbă bună pentru toți oamenii care mergeau să se roage la biserica din cartierul Păcurari din Iași. Acum, preotul Maricel Biță s-a stins din viață, la 64 de ani, după o lungă suferință.

Vestea a căzut ca un trăsnet pentru oamenii care îl cunoșteau, deși știau că preotul Maricel se luptă cu o boală necruțătoare. Toți sperau, însă, să iasă învingător. Imediat, pe pagina de socializare a preotului au curs mesajele de condoleanțe. Credincioșii spun că și-au pierdut un al doilea tată prin moartea acestuia.

Rudele preotului spun că acesta și-a presimțit sfârșitul și că pe patul de suferință, cu ultimele puteri, și-a cântat singur slujba de înmormântare.

Cei care l-au cunoscut și l-au apreciat îl conduc joi pe ultimul drum. O mulțime de mesaje de condoleanțe au fost transmise de cunoscuții lui Maricel Biță.

„Dumnezeu să te ierte, părinte Maricel! După o lungă și grea suferință, părintele Maricel de azi va sluji cu îngerii! Veșnica lui pomenire! Părintele nostru curajos își cânta singur slujba de înmormântare și rostea rugăciuni pe patul de suferință! Parohia noastră, «Sfântul Gheorghe», de azi (n.r. – 1 noiembrie 2022) este în doliu, 30 de ani de slujire!”, a spus o enoriașă.

„De departe unul dintre cei mai extraordinari oameni pe care Dumnezeu i-a adus în viața noastră. Blând, corect, mereu cu o vorbă bună la el, dar și cu glume care mai de care. Copilul meu spunea mereu că vrea să meargă la Doamne, Doamne, că are jucării și bomboane. Plâng pentru că simt că mi-am pierdut al doilea tată. Nu voi mai simți niciodată căldura sfaturilor, iar spovedania nu va mai fi la fel. Drum bun, părinte. Raiul este mult mai bogat de azi!”, a precizat o altă enoriașă.

Fiul preotului mort: „Vei rămâne toată viata impregnat pe pieptul și în sufletul meu. Te iubesc, tata”

Fiul preotului mort a postat un mesaj extrem de emoționant pe Facebook și i-a mulțumit tatălui său pentru tot ce l-a învățat.

„Au mai rămas multe de făcut… dar din păcate boala a reușit și te-a învins. Cuvintele, vorbele nu-si mai au nici un rost, dar știi ca relația noastră a fost bazată în primul rand pe respect, un respect pe care l-am învățat de la tine și ți l-am întors pe cât de mult am putut. Vei rămâne toată viata impregnat pe pieptul și în sufletul meu. Drum lin, Dumnezeu, împreună cu sfinții lui, sa te aibă în paza în gradina lor să-ți întoarcă credință și slujirea fata de ei. Nu am apucat să o spun niciodată, dar ai stiut „te iubesc tata”. Îți mulțumim pentru tot”, a spus Răzvan Ștefan.

Părintele Maricel Biță a studiat la Facultatea de Teologie din Sibiu și a fost hirotonit în anul 1991, timp de 31 de ani slujind la Parohia „Sfântul Gheorghe” Păcurari.

Preotul Maricel Biță s-a născut în data de 8 iulie 1958, a absolvit Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu în anul 1988, iar de 31 de ani slujea la Parohia „Sfântul Gheorghe” Păcurari, unde preot paroh este Alexandrel Barnea.