Unul dintre cei mai sadici criminali ai României a fost condamnat. A tăiat victima cu toporul şi a violat-o într-o baltă de sânge

Un bărbat de 35 de ani, din judeţul Neamţ a fost condamnat definitiv la 27 de ani de închisoare fiind acuzat de omor, tentativă de omor, viol şi tâlhărie calificată. Potrivit anchetatorilor care au instrumentat acest caz, citaţi de Adevărul, violenţa şi dorinţele macabre ale agresorului sunt de domeniul patologicului.

01 aug. 2020, 10:43
Unul dintre cei mai sadici criminali ai României a fost condamnat. A tăiat victima cu toporul şi a violat-o într-o baltă de sânge

„O violenţă bolnavă”, astfel a fost catalogat actul criminal comis de bărbatul de 35 de ani din judeţul Neamţ care şi-a ucis socrul, apoi a încercat să-şi ucidă iubita însă nu înainte de a-şi pune în aplicare o dorinţă macabră: i-a spus victimei aflată în agonie că poate muri, însă numai după ce vor întreţine relaţii sexuale anale. Cazul care a şocat, deopotrivă, opinia publică dar şi pe cei care au instrumentat ancheta s-a petrecut în judeţul Vaslui, acolo unde bărbatul din judeţul Neamţ începuse o relaţie cu o femeie pe care o cunoscuse prin intermediul reţelelor de socializare. Femeia se întorsese recent de la muncă din străinătate şi a fost convinsă că bărbatul din Neamţ are intenţii serioase. Nu s-a gândit o clipă, a mărturisit ea anchetatorilor, că bărbatul ar putea fi atât de diabolic.

Citeşte şi Crimă şocantă în Vaslui. Doi fraţi şi-au ucis unchiul despicându-i capul cu securea

Potrivit adevarul.ro, cazul terifiant s-a petrecut pe 10 iunie 2019 în localitatea vasluiană Barboşi, acolo unde agresorul Constantin Gabriel Diţă se mutase la locuinţa iubitei de aproximativ o lună. Potrivit anchetatorilor, pe fondul geloziei bărbatului, între cei doi parteneri a izbucnit o ceartă în timp ce se aflau la un grătar la o verişoară din sat. După ce au revenit la domiciliu, tatăl tinerei a încercat să aplaneze conflictul. Bătrânul l-a atenţionat că nu permite să-i jignească fiica, cu atât mai mult să o lovească. I-a cerut să plece din casă dacă nu-i place de fata lui, iar această solicitare a bătrânului l-a înfuriat teribil pe agresor. Acesta a ieşit în curte de unde a luat un topor, cu care l-a lovit pe bătrân. 

Loviturile au fost atât de violente încât s-a produs o despicare a craniului, lama toporului pătrunzând în craniu în întregime, moartea victimei intervenind instantaneu. Inculpatul a văzut că victima a decedat şi s-a hotărât să o caute pe concubină care se ascundea într-o dependinţă. Nu a reuşit să o găsească şi a adormit pe patul în care dormea în mod obişnuit bătrânul, având toporul lângă el„, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, care au instrumentat acest caz. În timpul nopţii, fiica bătrânului a încercat să intre în casă însă l-a găsit pe concubin în camera de la intrare şi nu a îndrăznit să înainteze. Nu ştia că tatăl său era deja omorât. În ciuda şocului suferit şi a faptului că agresorul dormea, femeia nu a alertat vecinii sau lucrătorii de poliţie, ci a preferat să se ascundă în pod, până dimineaţă, când a fost găsită chiar de către agresor. Acesta a luat-o în casă şi a lovit-o cu piciorul, reproşându-i acelaşi lucru şi anume că întreţinea relaţii cu diverşi bărbaţi.

Citeşte şi Scene şocante într-un apartament din sectorul 3 al Capitalei. O femeie a murit după ce a fost înjunghiată

Potrivit declaraţiei dată de femeie anchetatorilor, când l-a întrebat pe concubin unde este tatăl ei, acesta a mers în camera de alături şi, când a revenit, i-a arătat pe telefonul mobil o fotografie cu cadavrul bătrânului. Femeia s-a speriat foarte tare şi a început să ţipe, fapt ce stârnit şi mai mult furia agresorului, care, luând toporul, a început să o lovească în zona picioarelor. Femeia a încercat să se apere cu mâinile de loviturile bărbatului şi a suferit plăgi tăiate la antebraţe.

În urma leziunilor suferite ca urmare a loviturilor ce i-au fost aplicate cu toporul, persoana vătămată a rămas la podea, într-o baltă de sânge, întrucât ridicarea în picioare sau deplasarea deveniseră imposibile. În ciuda acestui fapt, inculpatul nu a fost impresionat de suferinţa femeii şi a rămas lângă dânsa câteva ore, timp în care, profitând de neputinţa acesteia de a se apăra, a întreţinut cu aceasta, prin constrângere, raporturi sexuale anale şi normale, cu toată suferinţa extremă la care o supunea pe aceasta. Diţa Constantin Gabriel i-a spus persoanei vătămate în acest timp că şi-a dorit de mult să aibă un raport sexual anal şi că o va lăsa să moară în chinuri„, au menţionat procurorii. După aceste fapte, agresorul a stat impasibil câteva ore, acceptând doar ca la un moment să aşeze o plapumă peste persoana vătămată care se plângea că îi este frig. În jurul prânzului, după ce şi-a alertat părinţii din Neamţ despre faptele sale, a decis să plece în judeţul natal. A luat din portofelul concubinei suma de 1.000 de lei, după care a luat maşina pe care o avea închiriată şi a plecat spre Piatra Neamţ. Potrivit anchetatorilor, bărbatul ştia că femeia are în telefonul mobil cu care a făcut fotografia bărbatului mort, doar o cartelă cu internet, nu şi cu acces la telefonie mobilă. S-a gândit că persoana vătămată nu are nicio posibilitate să anunţe vecinii sau autorităţile pentru că este căzută, tăiată în casă şi că va muri din cauza hemoragiei.

Inculpatul a rămas lângă persoana vătămată câteva ore, bucurându-se de agonia ei şi a lăsat-o să se chinuiască în continuare, fiind încredinţat că nu are nicio posibilitate să anunţe pe cineva. Practic, acesta îşi dorea ca femeia să moară în chinuri. Chiar dacă leziunile nu au fost de natură să pună în primejdie viaţa persoanei vătămate, ţinându-se cont de obiectul vulnerant, de intensitatea loviturilor, de locul aplicării acestora, de plăcerea de a privi persoana vătămată câteva ore cum se chinuieşte, ba mai mult de a o viola în acest timp şi de părăsirea acesteia într-o baltă de sânge pe podea, se poate vorbi, în cauză, de săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat prin cruzimi„, se menţionează în hotărârea instanţei. La câteva ore după plecarea agresorului, concubina rămasă în agonie, a reuşit să sune la 112, după ce a tras de pe pat pătura pe care era portofelul lăsat de inculpat, pentru că şi-a amintit că, în portofel, avea o cartelă cu număr din Marea Britanie. Până a reuşit să pună cartela în telefon, persoana vătămată a petrecut trei ore pe podea.

După anunţarea evenimentului, la faţa locului a ajuns un echipaj de la Ambulanţă, care a transportat persoana vătămată la spital. Femeia a fost diagnosticată cu politraumatism prin agresiune cu fractură deschisă de femur drept, fractură deschisă baza metacarpian II mediu, plagă gambă cu secţiune tendón ahilian stâng. A fost supusă unei intervenţii chirurgicale de urgenţă şi s-a constatat că a prezentat multiple plăgi tăiate la nivelul ambelor picioare, dar şi la ambele mâini. Agresorul, după ce a ajuns la locuinţa părinţilor şi şi-a luat rămas bun de la aceştia, s-a predat la Poliţie. Trimis în judecată el şi-a recunoscut faptele. Găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, tentativă la omor, viol şi tâlhărie, bărbatul de 35 de ani a fost condamnat la 27 de ani de închisoare. Pedeapsa a rezultat, potrivit legii, în urma contopirii condamnărilor primite pentru fiecare infracţiune în parte (18 ani pentru omor, 15 ani pentru tentativă la omor, 7 ani pentru viol şi 5 ani pentru tâlhărie). Sentinţa pronunţată de Tribunalul Vaslui a rămas definitivă, după ce judecătorii Curţii de Apel Iaşi au respins apelul inculpatului. Bărbatul a fost obligat să achite fostei concubine 50.000 de euro daune morale şi materiale.