Unul dintre cele mai vechi motoare de căutare, certificat drept malware periculos

Publicat: Marţi, 16 Iunie 2015 12:05 // Actualizat: Marţi, 16 Iunie 2015 12:05 // Sursa: romaniatv.net

Cu toate că foarte mulţi au considerat toolbar-urile şi diversele motoare de căutare doar ca nişte reclame agresive, Ask.com are un statut special.

Dacă aţi urmărit de-a lungul anilor evoluţia aplicaţiilor maliţioase pentru sistemul vostru, este foarte probabil să vă fi lovit de toolbar-uri şi extensii pentru browser-ul vostru favorit care vă fac mai mult rău decât bine. De cele mai multe ori, acestea intră la categoria adware, pentru simplul fapt că vă servesc reclame într-un mod agresiv. Ajung însă să aibă status de malware când nu puteţi scăpa foarte uşor de ele şi au ajuns pe sistem fără acordul vostru.

Ask.com s-a aflat în permanenţă în spaţiul gri al acestei clasificări, în parte din prisma suportului pe care îl are din parte unor companii foarte mari. Oracle, de exemplu, chiar şi după atâţia ani, continuă să ofere runtime-ul Java la pachet cu toolbar-ul Ask.com. Din fericire, cei de la Microsoft s-au săturat de acest motor de căutare maliţios şi de extensiile prin care vă este servit. Ca urmare, peste noapte, l-au clasificat ca malware.

 
loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ASK malware MOTOT CAUTARE
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 iun 12:18
Votează email 0 email
...motoare de căutare doar ca nişte reclame agresive, Ask.com are un statut special. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8590
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H