Unul dintre copiii români internaţi în Italia cu simptome de intoxicare cu ciocolată a murit

Unul dintre cei trei copii români internaţi săptămâna trecută, în Sicilia, cu simptome de otrăvire, a murit joi după-amiază, anunţă autorităţile italiene citate de site-ul publicaţiei Gazzetta del Sud. Copilul de numai 5 ani nu a putut fi salvat de medici. Anchetatorii iau acum în calcul ipoteza şocantă a unei crime, după ce analizele au scos la iveală că băieţelul a înghiţit pesticid, şi nu metanol, cum s-a crezut iniţial.

14 mart. 2013, 20:14
Unul dintre copiii români internaţi în Italia cu simptome de intoxicare cu ciocolată a murit

Copilul în vârstă de cinci ani, Sebastian, intrase în moarte cerebrală miercuri. Joi în jurul orei 15.15 (16.15, ora României), copilul a decedat, la secţia de terapie intensivă a spitalului din oraşul sicilian Messina, informează presa italiană citată de Mediafax.

Consulul român Ioan Iacob a ţinut legătura cu familia încă din momentul internării copiilor, precizează publicaţia italiană.

Ceilalţi doi fraţi, de şapte şi zece ani, sunt în afara oricărui pericol. Autorităţile italiene continuă investigaţia pentru a stabili cauzele intoxicaţiei.

Copiii au fost internaţi pe 8 martie în Spitalul „Barone Lombardo” din oraşul sicilian Canicattì. Ei provin dintr-o familie de români care locuieşte în orăşelul sicilian Naro. Ulterior, cei trei copii au fost transferaţi la alte unităţi medicale din Sicilia.

Părinţii au declarat că cei trei copii au mâncat ciocolată, iar anchetatorii cred că este vorba de ciocolate cu lichior care ar fi putut conţine metanol.