Justiţie cu două măsuri. Unul dintre fraţii Corduneanu, achitat după ce iniţial primise 14 ani de închisoare

Curtea de Apel Iași l-a achitat pe Petronel Corduneanu pentru infracțiunea de constituire a unui grup infracțional organizat, în timp ce pentru două infracțiuni de șantaj s-a constatat că faptele s-au prescris.

07 feb. 2018, 11:40
Justiţie cu două măsuri. Unul dintre fraţii Corduneanu, achitat după ce iniţial primise 14 ani de închisoare

În primă instanță, Petronel Corduneanu primise 14 ani de închisoare cu executare.

Salutam decizia magistratilor de la Curtea de Apel Iasi. Oricat de radicala ar parea in ochii opiniei publice, este o solutie fireasca, perfect legala, si care vine sa puna capat calvarului prin care a trecut dl. Petronel Corduneanu si familia sa in toti acesti ani in care simpla apartenenta la familia Corduneanu a constituit temei pentru nenumarate abuzuri si idei preconcepute despre persoana acestuia. Apreciem ca s-a facut dreptate in acest caz, si asta nu poate decat sa ne bucure si sa ne reintareasca increderea in sistemul judiciar„, a declarat Alexandru Risnita, avocatul lui Petronel Corduneanu, citat de ziaruldeiasi.ro.

Decizia Curții este definitivă. Celălalt inculpat din dosar, Marian Tiugă, a primit o pedeapsă finală de 9 ani de închisoare cu executare, față de 18 cât stabilise prima instanță.