Unul dintre medicii acuzaţi de luare de mită, la un pas să leşine la Tribunal VIDEO

Publicat: Luni, 15 Aprilie 2013 12:23 // Actualizat: Luni, 15 Aprilie 2013 12:35 // Sursa: RTV.net

Cei doi medici de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, acuzaţi că ar fi primit bani pentru a opera copii, sunt cercetaţi în libertate, dar luni s-au prezentat în faţa magistraţilor, pentru judecarea recursulului cu privire la arestarea lor preventivă. Potrivit România TV, înainte de a începe şedinţa unul dintre ei a fost la un pas să leşine.

În urmă cu o săptămână, doi medici de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală, au fost reţinuţi pentru luare de mită, după ce ar fi cerut bani pentru a opera trei copii. Tribunalul Bucureşti a hotărât că medicul chirurg Gheorghe Ştefan Ozsvath şi anestezistul Florin Rusu pot fi cercetaţi în stare de libertate, dar procurorii au atacat decizia cu recurs, termenul fixat pentru şedinţă fiind luni, 15 aprilie.

Potrivit România TV, înainte de a începe procesul, anestezistul Florin Rusu a fost la un pas să leşine. De remarcat că Florin Rusu a fost decorat în decembrie 2011 de către preşedintele Traian Băsescu pentru modalitatea exemplară în care a ajutat la salvarea bebeluşilor arşi la Maternitatea din Giuleşti.

În urma cercetărilor, procurorii au constatat însă că "în ziua de 8 aprilie 2013, pentru a participa la trei intervenţii chirurgicale, medicul anestezist Rusu Florin Dumitru Cătălin a primit suma de 150 de lei pentru primul pacient, respectiv câte 200 de lei pentru fiecare dintre ceilalţi doi pacienţi. Medicul avea asupra sa suma de 3.050 de lei la momentul conducerii la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti".

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 mai 11:54
...timp ce 2,2% nu ştiu sau nu răspund. Şpaga domină în spitalele româneşti Întrebaţi dacă au dat vreodată bani sau cadouri personalului medical, 63% dintre români au răspuns afirmativ, 32%...
15 apr 13:46
Votează email 0 email
...dar luni s-au prezentat în faţa magistraţilor, pentru judecarea recursulului cu privire la arestarea lor preventivă. Citește mai departe...

View original:  

...
1
EUR
4.8336
RON
06 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H