Unul dintre medicii acuzaţi de luare de mită, la un pas să leşine la Tribunal VIDEO

Cei doi medici de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, acuzaţi că ar fi primit bani pentru a opera copii, sunt cercetaţi în libertate, dar luni s-au prezentat în faţa magistraţilor, pentru judecarea recursulului cu privire la arestarea lor preventivă. Potrivit România TV, înainte de a începe şedinţa unul dintre ei a fost la un pas să leşine.

15 apr. 2013, 09:23
Unul dintre medicii acuzaţi de luare de mită, la un pas să leşine la Tribunal VIDEO

În urmă cu o săptămână, doi medici de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, au fost reţinuţi pentru luare de mită, după ce ar fi cerut bani pentru a opera trei copii. Tribunalul Bucureşti a hotărât că medicul chirurg Gheorghe Ştefan Ozsvath şi anestezistul Florin Rusu pot fi cercetaţi în stare de libertate, dar procurorii au atacat decizia cu recurs, termenul fixat pentru şedinţă fiind luni, 15 aprilie.

Potrivit România TV, înainte de a începe procesul, anestezistul Florin Rusu a fost la un pas să leşine. De remarcat că Florin Rusu a fost decorat în decembrie 2011 de către preşedintele Traian Băsescu pentru modalitatea exemplară în care a ajutat la salvarea bebeluşilor arşi la Maternitatea din Giuleşti.

În urma cercetărilor, procurorii au constatat însă că „în ziua de 8 aprilie 2013, pentru a participa la trei intervenţii chirurgicale, medicul anestezist Rusu Florin Dumitru Cătălin a primit suma de 150 de lei pentru primul pacient, respectiv câte 200 de lei pentru fiecare dintre ceilalţi doi pacienţi. Medicul avea asupra sa suma de 3.050 de lei la momentul conducerii la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti„.