Unul dintre pasagerii avionului prăbuşit la Cluj a dat indicaţii exacte unde pot fi găsiţi: „A fost CRUNT!”

ACCIDENT AVION. Unul dintre pasagerii avionului prăbuşit la limita judeţelor Cluj şi Alba, în care şi-a pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ioan, i-a povestit celui care l-a salvat că au transmis autorităţilor locaţia unde se află, însă fără succes. Până la urmă, victimele au fost găsite de localnici.

22 ian. 2014, 09:00
Unul dintre pasagerii avionului prăbuşit la Cluj a dat indicaţii exacte unde pot fi găsiţi: „A fost CRUNT!”

ACCIDENT AVION. Membrii clubului Transylvania Off Road au reuşit să ajungă până la avionul prăbuşit, iar unul dintre ei, Gelu Suciu, a povestit ce au văzut pasagerii, după mărturia unuia dintre ei, scrie citynews.ro.

Potrivit unuia dintre medicii aflaţi în avion, aeronava a coborât sub ceaţă şi a lovit un brad, după care încă unul şi al treilea a izbit avionul în bot şi aparatul de zbor s-a oprit imediat.

Pasagerul care a povestit experienţa salvatorilor a mai spus că imediat după impact s-a lovit la cap, dar a reuşit să iasă din avion, a început să-i scoată pe restul pasagerilor şi a făcut un foc, pentru a fi mai uşor de reperat.

Medicul din avion a fost şi cel care a vorbit cu autorităţile şi le-a transmis să intre pe Google Earth, să tragă o linie dreaptă între Beliş şi Horea şi că la jumătatea liniei îi vor găsi.

Marius Pop, un alt membru al Transylvania Off Road, care a ajuns până la avionul prăbuşit, a declarat că a fost nevoie ca un tractor să îi tracteze de trei ori pe drumul spre aeronavă.

„A fost crunt!”, a descris acesta experienţa.

„Localizarea locului evenimentului în Sistemul 112, s-a realizat potrivit prevederilor legale, pe baza informaţiilor furnizate de operatorii de comunicaţii mobile odată cu primirea primului apel la 112, respectiv la nivelul sectorului celulei din care a fost generat acesta şi a fost pusă la dispoziţia instituţiilor care au participat la operaţiunea de căutare şi salvare”, au precizat reprezentanţii Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Două persoane au murit în urma accidentului aviatic-pilotul aeronavei, Adrian Iovan, şi o tânără studentă în anul V la Medicină, în Bucureşti.