Unul dintre ucigaşii lui Ioan Luchian Mihalea a fost ELIBERAT. Celălalt criminal, la un pas de a fi liber

Unul dintre asasinii lui Ioan Luchian Mihalea este de miercuri, 18 februarie, un om liber. La 22 de ani de la crima care a îngrozit România, ucigaşul a fost eliberat condiţionat pentru bună purtare. Celălalt asasin este şi el la un pas de eliberare.

18 feb. 2015, 16:25
Unul dintre ucigaşii lui Ioan Luchian Mihalea a fost ELIBERAT. Celălalt criminal, la un pas de a fi liber

Vestea eliberării criminalului a căzut ca un trăsnet pentru soţia lui Ioan Luchian Mihalea, potrivit România TV. „Cred că oricine îşi dă seama cam ce simt. Să se pună în pielea mea. Auzisem încă de anul trecut că acei criminali vor fi eliberaţi, dar părerea mea nu contează în faţa legii„, a declarat Adina Mihalea, soţia artistului.

În noiembrie 1993, Nelu Florian Gavrilă şi un prieten de-al său l-au ucis cu bestialitate pe unul dintre cei mai iubiţi artişti români: Ioan Luchian Mihalea. Amândoi au fost condamnaţi pe viaţă.

Nelu Florian Gavrilă a primit, miercuri, acceptul judecătoriei de a fi eliberat condiţionat. Ionel Păun, celălalt criminal, este şi el la un pas de a fi liber. Judecătorii analizează propunerea de eliberare condiţionată de comisia penitenciarului.

Pe 29 noiembrie 1993, criminalii au dat buzna în casă peste Ioan Luchian Mihalea pentru a-l jefui. Ucigaşii s-au năpustit asupra sa cu pumnii şi picioarele. Bătut crunt, artistul a reuşit să le opună rezistenţă, până când a fost lovit în cap cu un ciocan de lipit. Mihalea îi cunoştea pe cei doi şi îi ajutase de multe ori cu bani. 25.000 de oameni l-au condus apoi pe ultimul drum.