Unul dintre ultimii leoparzi de Amur de pe Terra, eutanasiat

Publicat: Joi, 31 Martie 2016 07:53 // Actualizat: Joi, 31 Martie 2016 07:53 // Sursa: romaniatv.net

Unul dintre ultimii leoparzi de Amur de pe Terra, un animal de mari dimensiuni în vârstă de 20 de ani, afectat de o boală de rinichi și de vârsta înaintată, a fost eutanasiat la grădina zoologică Oregon Zoo din SUA, au anunțat oficialii acesteia, citați de agenția Reuters.

"Având în vedere faptul că mai există mai puțin de 300 de astfel de animale în întreaga lume, fiecare dispariție se simte", a declarat într-un comunicat curatorul grădinii zoologice Amy Cutting.

Marți, înainte de moartea sa, femela de leopard de Amur, pe nume Kia, s-ar putea să fi fost cel mai bătrân exemplar din această subspecie de leoparzi de pe planetă, a estimat grădina zoologică. Pe parcursul vieții sale, Kia a dat naștere la nouă pui, cifră care reprezintă trei la sută din populația mondială de leoparzi de Amur.

"Ea a avut o viață bună, a născut o mulțime de pui și a fost o mamă excelentă", a spus Cynthia Kreider, care conduce eforturile Association of Zoos and Aquariums pentru sprijinirea și conservarea leoparzilor de Amur în sălbăticie.

Populații din această felină gigant care se găsesc numai în nordul Chinei și în zona extrem orientală a Rusiei, au fost decimate de braconaj, de cosangvinizare și de incendii, estimându-se că în prezent mai puțin de 70 de animale trăiesc în sălbăticie.

Cei nouă pui ai leopardului Kia fac acum parte din eforturile cercetătorilor de a reproduce și de a conserva noi generații ale acestei subspecii de feline, a mai precizat Oregon Zoo, citată de Reuters.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
animale pe cale de dispariţie felină felină gigant leopard leopard de Amur Terra
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
31 mar 08:09
... Unul dintre ultimii leoparzi de Amur de pe Terra, un animal de mari dimensiuni în...
31 mar 07:58
...de rinichi și de vârsta înaintată, a fost eutanasiat la grădina zoologică Oregon Zoo din SUA, au anunțat Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H