Unul la UN CVINTILION: O britanică a nimerit un carton cu O DUZINĂ de ouă cu gălbenuş dublu

Când a cumpărat un carton cu 12 ouă, britanica Katie Haycock nu ştia că, practic, cumpărase două cartoane la acelaşi preţ, datorită conţinutului acestora: fiecare din cele 12 ouă avea gălbenuş dublu!...

04 mart. 2013, 13:21
Unul la UN CVINTILION: O britanică a nimerit un carton cu O DUZINĂ de ouă cu gălbenuş dublu

Spre comparaţie, probabilitatea ca 12 ouă cu gălbenuş dublu să se nimerească ambalate în acelaşi carton este asemănătoare cu şansa pe care ar avea-o o singură persoană de a câştiga premiul cel mare de trei ori la Loterie. Mai precis, ceea ce a găsit londoneza Katie Haycock în cartonul său cu duzina de ouă cu gălbenuş dublu are şanse de 1 la un cvintilion de a se produce, după estimările experţilor în probabilităţi. Detaliat, acest număr aiuritor înseamnă 1.000 de cvadrilioane.

Katie era în ziua liberă şi mersese la supermaket să cumpere ouă pentru că avea poftă de o omletă. „Am început să sparg ouăle. Primul avea gălbenuş dublu. Mi s-a părut neobişnuit. L-am spart pe al doilea, apoi pe al treilea … aveau de asemenea gălbenuş dublu. Eram şocată!”, a povestit Katie tabloidului britanic Daily Mail.

După al şaselea ou pe care l-a spart şi care avea tot gălbenuş dublu, Katie a contactat publicaţia britanică să fie martoră la  marea ei descoperire. A venit un fotoreporter la ea acasă şi, în faţa lui, a spart şi celelalte şase ouă. Amândoi au fost stupefiaţi când au văzut că şi acestea aveau gălbenuş dublu.

Un purtător de cuvânt de la British Egg Information Service a spus că „gălbenuşurile duble provin de obicei de la găini tinere al căror sistem hormonal nu este pe deplin dezvoltat. Ei au precizat însă că, în Marea Britanie cel puţin, şansa de a întâlni un ou cu gălbenuş dublu este mai puţin de una la o 1000 de ouă.