Ură religioasă într-o navă cu imigranţi: MUSULMANII i-au aruncat pe CREŞTINI în mare

Poliţia italiană a arestat 15 musulmani imigranţi care se aflau pe o navă, în Mediterana, pentru că aceştia aruncaseră peste bord, în mare, 12 creştini, după ce o luptă începuse între aceştia. Nava se îndrepta către Italia.

16 apr. 2015, 19:03
Ură religioasă într-o navă cu imigranţi: MUSULMANII i-au aruncat pe CREŞTINI în mare

Imigranţii creştini erau din Ghana şi Nigeria. Ei au fost aruncaţi în mare de imigranţii musulmani, după o altercaţie care izbucnise între ei. Se crede că toate persoanele aruncate în apă nu ar fi supravieţuit.Ceilalţi creştini care nu au scăpat, au format un lanţ uman pentru a nu avea şi ei aceeaşi soartă.

15 musulmani implicaţi în conflictul cu imigranţii creştini au fost arestaţi în oraşul sicilian Palermo. Ei sunt acuzaţi de „omor multiplu agravat motivat de ura religioasă”, potrivit autorităţilor italiene, citate de BBC.

Suspecţii arestaţi provin din Coasta de Fildeş, Senegal, Mali şi Guineea şi se aflau printre 105 imigranţi care traversau marea într-o ambarcaţiune gonflabilă cu care plecaseră, marţi, din Libia.

Citeşte şi Circa 1.300 de imigranţi au fost salvaţi în Marea Mediterană

Aproximativ 10.000 dintre imigranţii care au încercat să traverseze Marea Mediterană zilele acestea au fost salvaţi. Italia se confruntă cu o adevărată criză a imigranţilor şi a cerut sprijinul Uniunii Europene pentru a rezolva situaţia, potrivit bbc.com

Peste 500 de imigranţi din Africa şi Orientul Mijlociu au murit în traversări periculoase ale Mării Mediterane de la începutul acestui an. Iar la începutul acestei săptămâni, 400 de oameni s-ar fi inecat, după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a scufundat.