Uragan istoric în Florida. Un reporter aflat în mijlocul vijeliei a fost lovit de o creangă, colegul lui l-a implorat să se întoarcă în studio VIDEO

Uraganul Ian a ajuns pe coasta statului american Florida, iar locuitorii de pe coasta de est și-au golit rafturile de alimente, și-au baricadat ferestrele și se evacuează în adăposturi.

28 sept. 2022, 23:31
Uragan istoric în Florida. Un reporter aflat în mijlocul vijeliei a fost lovit de o creangă, colegul lui l-a implorat să se întoarcă în studio VIDEO

Condițiile meteo sunt extreme, iar prezentatorul american Jim Cantore este la sol și transmite situația în direct. La un moment dat, meteorologul de 58 de ani de la The Weather Channel a fost lovit de o creangă uriașă, dar nu și-a pierdut complet echilibrul.

După aceea, a reușit să apuce un semn de circulație de care s-a ținut în timpul unei rafale puternice de vânt. După ce colegii săi din studio au văzut îngroziţi întreaga scenă, i-au cerut să se întoarcă în clădire având în vedere situația dramatică. „Jim, întoarce-te, putem vorbi în studio”, a spus colegul.

Citeşte şi Stare de urgenţă, uraganul Fiona a făcut pagube catastrofale FOTO şi VIDEO

Uraganul Ian a atins uscatul miercuri la vest de Florida ca uragan de categoria 4, pe scara Saffir-Simpson (ce include cinci trepte), a anunţat Centrul Naţional pentru Uragane din SUA (NHC).

Ian, descris ca un uragan „extrem de periculos”, cu vânt ce atinge o viteză de până la 240 km/h, a atins uscatul de-a lungul coastei Cayo Costa la ora locală 15:05 (22:05 ora României), potrivit unei alerte de la NHC, cu sediul în Miami. Uraganul Ian a provocat deja „furtuni şi inundaţii catastrofale” în Florida, a indicat NHC.

Citeşte şi Donald Trump crede că uraganele din SUA sunt provocate de o armă secretă a Chinei. Fostul preşedinte voia să le dezactiveze cu arme nucleare

Impactul uraganului de categoria 4 era iminent pe coasta de vest a peninsulei Florida, serviciile meteorologice ale ţării avertizând că furtuna va fi „istorică”.

Potrivit preşedintelui american Joe Biden, Ian „ar putea fi un uragan foarte violent, cu un impact devastator şi care să pună vieţi în pericol”. Liderul de la Casa Albă a aprobat deja un ajutorul federal de urgenţă pentru 24 din cele 67 de comitate din Florida. Potrivit Pentagonului, 3.000 de membri ai Gărzii Naţionale sunt mobilizaţi în Florida şi alţi 1.800 se află în drum către statul american.