Uraganul Irma din Cuba revine la categoria 5, maximă. Specialiştii l-au poreclit „uragan nuclear”. Cel puţin 24 de morţi UPDATE

Uraganul Irma, trecut din nou în categoria 5, cea mai ridicată, a atins Cuba sâmbătă la orele 03.00 GMT, cu rafale estimate la 260 de kilometri pe oră și o viteză de deplasare de 20 de km/h.

09 sept. 2017, 05:27

La rândul lor, autorităţile din Florida au cerut evacuarea a 5,6 milioane de locuitori, iar 540.000 de persoane trebuie să evacueze zona de coastă a statului Georgia. 

Uraganul Irma a făcut cel puțin 24 de morți în trecerea sa peste Caraibe începând de miercuri şi a atins Cuba în Arhipelagul Camaguey.

Citeşte şi Pilotul unei curse de pasageri a zburat direct prin uraganul Irma FOTO

Ochiul ciclonului se afla la 190 de kilometri de orașul cubanez Caibarien și la aproximativ 480 de kilometri sud-est de Miami, în Florida (SUA), potrivit Centrului American Național al Uraganelor (NHC).

Uraganul Irma, una dintre cele mai importante furtuni din Atlantic din ultimul secol, a făcut ravagii pe un șir de insule din Caraibe. ONU a estimat că până la 37 de milioane de persoane ar putea fi afectate de uraganul Irma pe traiectoria sa către Florida.

Cel mai recent bilanţ al victimelor uraganului Irma indica sâmbătă cel puţin 24 de morţi în Caraibe, inclusiv 9  în teritorii franceze neidentificate, una în Barbuda, una în Anguilla, două în St. Maarten, 4 în Insulele Virgine britanice,  4  în Insulele Virgine americane şi 3 în Puerto Rico.


loading...
Partenerii noștri