Urmările dezastrului din Mehedinţi. Oraşul Drobeta Trunu-Severin a fost devastat de furtună VIDEO

Copaci bătrâni de un secol smulși din rădăcină, bănci distruse, locuri de joacă și alei afectate. Acesta este bilanțul furtunii care s-a abătut în week-end peste municipiul Drobeta Turnu-Severin, dar și peste pădurea din nordul orașului, în care se relaxau zilnic sute de localnici. Autoritățile lucrează de câteva zile să înlăture dezastrul produs de furtuna de o violență extremă.

10 iul. 2019, 05:34
Urmările dezastrului din Mehedinţi. Oraşul Drobeta Trunu-Severin a fost devastat de furtună VIDEO

Bilanțul efectelor CODURILOR ROȘU și PORTOCALIU de vijelii și averse în județul Mehedinți, au produs efecte în zece localități, cel mai grav fiind afectat municipiul Drobeta Turnu Severin.

Efecte au fost înregistrate în Drobeta Turnu Severin, Orşova, Ciochiuţa, Şimian, Cerneţi, Ilovu, Magheru, Roşiori, Răscoleşti, cele mai multe intervenţii fiind în municipiul Drobeta Turnu Severin, unde pompierii din cadrului Detaşamentului Drobeta Turnu Severin au acţionat pentru înlăturarea mai multor acoperişuri sau elemente de acoperiş (28), doborâte de vântul puternic, dar şi pentru îndepărtarea a 11 copaci căzuţi peste case, autoturisme, stâlpi electrici sau pe carosabil.

În municipiul Orșova, pompierii au intervenit pentru degajarea unui autoturism peste care căzuse un copac, iar în oraşul Strehaia pentru localizarea unui incendiu manifestat la un stâlp electric din lemn. În comuna Șimian, s-a intervenit pentru îndepărtarea unui acoperiș, a patru copaci, precum şi a patru stâlpi electrici, dar și a unui panou publicitar”, a anunţat ISU Mehedinţi.