Urmărire ca-n filme în Târgu Mureş. O maşină de poliţie a ajuns într-un copac

O maşină de poliţie care se afla în urmărirea unui autoturism care circula cu viteză şi cu farurile stinse şi care a refuzat să oprească a fost implicat într-un accident rutier în municipiul Târgu Mureş, potrivit Inspectoratului de Poliţe Judeţean (IPJ) Mureş.

05 dec. 2019, 10:10
Urmărire ca-n filme în Târgu Mureş. O maşină de poliţie a ajuns într-un copac

„La data de 4 decembrie, în jurul orei 21,05, Poliţia municipiului Târgu Mureş a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că un autoturism se deplasează pe ruta Berghia-Târgu Mureş, respectiv pe DJ 152A cu viteză, având farurile stinse. Un echipaj din cadrul Biroului Rutier Târgu Mureş a procedat la căutarea autoturismului în cauză, iar la intersecţia străzii Mureşului din localitatea Sâncraiu de Mureş cu DJ 152A l-au observat şi, întrucât circula cu viteză şi cu farurile stinse, au pornit în urmărirea acestuia, cu semnalele luminoase şi acustice în funcţiune. Autoturismul respectiv s-a deplasat înspre municipiul Târgu Mureş, pe strada Barajului, iar ulterior pe străzile din zona Pieţei Armatei. Colegii noştri, fiind în urmărirea acestuia, au pătruns pe o stradă cu sens unic, respectiv pe strada Săvineşti şi au circulat pe sensul opus de mers, iar la intersecţia acestei străzi cu străzile Libertăţii şi Câmpului, autospeciala de poliţie a fost colizionată de un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani, din Târgu Mureş ce se deplasa pe drumul prioritar, respectiv pe strada Libertăţii”, a anunţat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.

În urma impactului, maşina de poliţie a fost proiectată într-un copac, iar autoturismul a intrat în coliziune cu un indicator rutier.

„În urma accidentului nu au rezultat victime, doar pagube materiale. Atât conducătorul autoturismului, cât şi cei doi poliţişti din autospeciala de poliţie au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Poliţistul ce conducea autospeciala de poliţie a fost sancţionat contravenţional. Maşina urmărită de către colegii noştri a fost ulterior găsită abandonată în zona Pieţei Armatei, fiind indisponibilizată în vederea cercetărilor. Conducătorul acesteia nu a fost la acest moment identificat, poliţiştii efectuând verificări în acest sens”, au mai precizat reprezentanţii IPJ Mureş.