Urmărit internaţional pentru infracţiuni cu carduri de credit în Italia, prins la Constanţa

Un bărbat din Constanţa dat în urmărire internaţională după ce a constituit şi coordonat un grup infracţional care se ocupa cu falsificarea şi folosirea ilegală de carduri de credit şi care opera pe teritoriul Italiei a fost prins de poliţiştii constănţeni.

03 dec. 2013, 16:53
Urmărit internaţional pentru infracţiuni cu carduri de credit în Italia, prins la Constanţa

Potrivit procurorilor Parchetului Curţii de Apel Constanţa, în perioada septembrie 2012 – ianuarie 2013 Gheorghe-Liviu Moldovan a operat în localităţile Perugia, Ghedi, Reggio Emilia, Riccione, Forli, Caorso, Adria şi Roncade din Italia, împreună cu alte 24 de persoane care s-au constituit într-un grup infracţional specializat în falsificarea de carduri de credit, cu care retrăgeau fraudulos bani din bancomate unde instalau dispozitive de copiere a codurilor pin ale cardurilor. Codurile erau folosite apoi la clonarea de carduri, scrie Mediafax.

Moldovan era liderul acestui grup infracţional, în mod simultan el reuşind să pună la dispoziţia membrilor grupării infracţionale dispozitivele capabile să intercepteze codurile cardurilor şi să cloneze carduri. De asemenea, el era cel care aduna banii proveniţi din aceste retrageri frauduloase făcute de membrii grupării.

Bărbatul este cercetat pentru asociere cu scop infracţional în vederea falsificării şi folosirii frauduloase a cardurilor de plată/credit, instalarea de dispozitive de interceptare şi procesare de date şi falsificarea de carduri de credit/plată şi folosirea ilegală a acestora, iar o instanţă a Tribunalului din Perugia a emis pe numele lui, în 21 octombrie, un mandat european de arestare. Moldovan a fost prins de poliţiştii constănţeni, iar procurorii au solicitat Curţii de Apel Constanţa arestarea preventivă pentru punerea în executare a mandatului european de arestare, acesta fiind depus în Arestul IPJ Constanţa.

Citeşte şi DIICOT: 19 persoane, trimise în judecată pentru falsificare de carduri bancare