Următorul număr al Charlie Hebdo va conţine „în mod evident” caricaturi cu profetul Mahomed

Următorul număr al publicației satirice franceze Charlie Hebdo, care va ieși de sub tipar miercuri cu un tiraj de un milion de exemplare, va cuprinde "în mod evident" și caricaturi cu profetul Mahomed, a declarat luni avocatul acestei publicații la postul de radio France Info, transmite agenția EFE.

12 ian. 2015, 18:00
Următorul număr al Charlie Hebdo va conţine „în mod evident” caricaturi cu profetul Mahomed

Următorul număr al Charlie Hebdo va conţine „în mod evident” caricaturi cu profetul Mahomed, a declarat luni avocatul acestei publicații la postul de radio France Info, potrivit Agerpres.

Avocatul Richard Malka a precizat, de asemenea, că primul număr al săptămânalului după atacul de miercurea trecută va mai cuprinde și satire ce vizează oamenii politici și responsabilii religioși, el susținând că menținerea acestei linii editoriale ‘reprezintă spiritul’ sloganului ‘Je suis Charlie’.

Citeşte şi TEROARE la Paris. Serviciile secrete franceze ar fi fost AVERTIZATE că vor avea loc atacuri teroriste

‘Nu vom ceda niciodată, pentru că altfel nimic din toate acestea nu ar mai avea sens’, afirmă în continuare avocatul și colaboratorul acestei publicații ai cărei principali caricaturiști au fost asasinați săptămâna trecută de doi indivizi ce au dorit astfel să se răzbune pe caricaturile în care erau ironizați lideri musulmani și în special profetul Mahomed.

Ediția de miercuri a săptămânalului satiric Charlie Hebdo va fi imprimată în trei milioane de exemplare, în loc de un milion cum fusese prevăzut inițial, a anunțat MLP (Messageries lyonnaises de presse), distribuitorul revistei, care primește avalanșe de comenzi din Franța și din străinătate, potrivit AFP.

Pentru primul milion de exemplare, toate încasările vor merge la Charlie Habdo, rețeaua de distribuție acceptând să lucreze gratuit. Săptămânalul satiric, a cărui redacție a fost masacrată miercuri în atacul comis de doi jihadiști francezi, soldat cu 12 morți, avea până în prezent un tiraj de 60.000 de exemplare.

Acest tiraj excepțional este ‘un gest de viață și de supraviețuire’, a indicat mai departe avocatul citat, după ce unul dintre redactorii publicației, Gérard Biard, a declarat că nu se dorește ‘un număr necrologic’.

‘Umorul care nu ne face să râdem de cineva nu este umor. Noi râdem de noi, de politicieni, de religii; este o stare de spirit’, a conchis avocatul.

Membrii colectivului redacțional care au rămas în viață după atac își desfășoară acum activitatea în sediul cotidianului Liberation, unde sunt protejați de un important dispozitiv polițienesc. Ei sunt ajutați și de ziarul Le Monde, care le-a oferit calculatoare și alte echipamente informatice.