Urme de PAŞI UMANI din Epoca de Piatră, descoperite în Danemarca FOTO

În Danemarca s-au descoperit recent urme de paşi lăsate, se pare, de pescari care au trăit în Epoca de Piatră. Urmele, găsite de arheologi care lucrau într-un tunel, sunt foarte bine conservate.

17 nov. 2014, 09:35
Urme de PAŞI UMANI din Epoca de Piatră, descoperite în Danemarca FOTO

Ţinând seama de mărimea urmelor, specialiştii apreciază că cel puţin două persoane s-au aflat în acel loc. Amprentele s-ar fi păstrat atât de bine datorită unei furtuni de nisip care ar fi măturat coastele unei insule daneze acum 5.000 de ani şi le-ar fi acoperit. Ele ar fi fost lăsate de pescari care încercau să consolideze barajul de pe un râu, potrivit Agerpres.

Este destul de suprarealist să găsim urme de paşi umani; elementele istorice de care dispunem de obicei sunt cel mai des resturi lăsate de om…, dar de această dată am găsit ceva complet diferit, ceea ce constituie o premieră în istoria arheologiei daneze: o amprentă fizică lăsată de o fiinţă umană„, a spus arheologul Terje Stafseth.

Urmele au fost descoperite într-un pasaj de 1 m lungime, utilizat, se pare, ca baraj ce permitea unei comunităţi din Epoca de Piatră să pescuiască.

Citeşte şi: DESCOPERIRE ARHEOLOGICĂ importantă, veche de 11.500 de ani. Ce au găsit într-un MORMÂNT din Epoca de Gheaţă