Urmează aceste sfaturi dacă eşti stresat

Secolul vitezei își merită din plin această denumire mai ales că nu doar activitățile noastre sunt pe repede înainte ci și gândurile. Ritmul de viață s-a accelerat într-un mod considerabil, suprasolicitând mai ales creierul.

03 oct. 2017, 06:42
Urmează aceste sfaturi dacă eşti stresat

Nu este rău faptul că tehnologia a avansat și astăzi avem posibilitatea să facem atât de multe lucruri la care bunicii noștri nici nu îndrăzneau să viseze. Însă unul din cel mai mare impact asupra noastră este gândul negativ, mai ales în situația în care creierul este suprasolicitat și obosit.

Mai nou psihologii folosesc tot mai des expresia de „intoxicat cu prea multe gânduri și informații” și asta din cauza ritmului accelerat de viață.

Această intoxicație de nivel fizic vine adesea la pachet cu un cumul nociv din punct de vedere alimentar sau anumite vicii precum fumatul sau alcoolul ce îți dau senzația că te ajută să treci mai ușor peste.

Află cum poți să te elibereze de aceste probleme cu trei trucuri simple dar extrem de eficiente:
Scapă de gândurile negative

Mai ții minte în copilărie când scriai scrisori ce erau adevărate momente de confesiune și le expediai așteptând cu nerăbdare o reacție de la destinatar? Ei bine, această acțiune a ta contribuia la descărcarea emoțională a ta și la crearea de endorfine dar la gândul că ți-ai împărtășit oful și vei primi o încurajare sau un semn de sprijin de la cineva.

În ziua de astăzi, foarte puține persoane mai sunt în jurul tău pe care să te poți baza cu adevărat și la care să apelezi pentru a te destăinui.

De ce să nu ne întoarcem puțin în trecut și să te regăsești tu pe tine, să scrii o scrisoare în care să spui tot ce te macină, ce așteptări ai și ce anume te-a transformat aproape într-un mic roboțel?

În felul acesta te vei descărca de gândurile negative și vei găsi răspunsul corect la cele mai grele întrebări ale tale, deoarece atunci când vei citi scrisoare vei constata că de fapt soluția este în deciziile și acțiunile tale, dar fiindcă ești mereu pe fugă nu le poți identifica într-un mod corect.

Astfel, te vei împăca și cu trecutul tău, te vei dezvolta personal și îți vei construi un nou teren pentru un viitor călduros și de succes.

Eliberează-ți sufletul și mintea cu ajutorul unui pix și a unei bucăți de hârtie, în doar câteva minute gândirea ta se va schimba radical.
Mersul pe jos te ferește de depresie

Știai că filozofii când nu aveau inspirație alegeau să meargă pe jos? Și asta datorită faptului că mișcarea lentă este cea mai bună modalitate prin care poți să scapi de gândurile negative, te poți reconecta cu natura și vei putea să sincronizezi activitățile din emisferele creierului.

Ține cont de faptul că gândurile negative sunt arma cea mai distructivă a omului modern, și apar în urma unui șoc emoțional, a oboselii permanente și a lipsei de mișcare.

Deci, principala calitate a emrsului pe jos, măcar 30 de minute prin parc este că activitaeta sistemului nervos se va restabili și atunci vei putea să gândești limpede și să găsești noi soluții salvatoare.

Gândurile negative nu te afectează doar la nivel mintal, acestea rămân înmagazinate undeva în celulele corpului și sunt responsabili de senzațiile neplăcute precum frica, teama, în timp ajungându-se la tulburări grave atât ale sănătății mintale cât și fizice.
Hidratează-te corespunzător

Un corp hidratat este un corp sănătos și fericit. O piele corect hidratată te va face să ai mai multă încredere în tine, să pari mult mai îngrijit și să atragi oameni puternici și pozitivi.

Sănătatea ta îți va fi recompensă în cazul în care te hidratezi corespunzător, mai ales pentru că toate organele tale vor funcționa bine într-un corp hidratat.

Când ești foarte stresat alege să bei un pahar cu apă și să faci 2-3 minute câteva exerciții de respirație, vei observa cum starea ta de spirit se va schimba considerabil.

Află cum îți poți detoxofica colonul într-o singură zi pe clicksanatate.ro