Ursoaica Roxana, eliberată după 12 ani de chin în cuşcă. Situaţia sa devenise inacceptabilă VIDEO

Poveste cu final fericit pentru o ursoaică în vârsta de 14 ani, de la Gradina Zoologică din Bârlad. Ea a ajuns în rezervația naturală de la Zarnesti, dupa ce și-a petrecut aproape toată viața într-o cușcă betonată.

27 nov. 2019, 10:44
Ursoaica Roxana, eliberată după 12 ani de chin în cuşcă. Situaţia sa devenise inacceptabilă VIDEO

În urmă cu 12 ani, ursoaica Roxana a fost adusa la Bârlad de la Constanța, după ce familia care o creștea și care o folosea pentru ca turiștii sa faca poze cu ea, a cedat-o autorităților. Era doar un pui și nu s-a putut adapta în captivitate.

Ursoaica a refuzat sa iasa din cusca betonata si a rămas inconjurata toată viața de gratii din fier. Revoltați de condițiile precare ale adăpostului, vizitatorii au chemat în ajutor Asociația „Milioane de Prieteni” din Brașov, care gestionează rezervația de urși de la Zărnești. Reprezentanții rezervației din Zărnești au contactat autoritățile sanitare și de mediu, care au acceptat ca ursoaica Roxana să fie relocată de la Grădina zoologică din Bârlad la sanctuarul din Zărnești.

Animalul va beneficia acum de condiții excelente de viață și se va bucura de compania altor urși. Pe cele 70 de hectare ale sanctuarului de la Zărnești trăiesc în semi-libertate 106 urși.