Ursoaica şi cei doi pui care au intrat în curţile unor localnici din Cheia, prinşi şi duşi la Grădina Zoologică VIDEO

Ursoaica şi ce doi pui care au intrat în curţile mai multor localnici din Cheia, judeţul Prahova, ucigând animale domestice, au fost prinşi şi transportaţi la Grădina Zoologică Bucov.

08 iun. 2017, 08:28
Ursoaica şi cei doi pui care au intrat în curţile unor localnici din Cheia, prinşi şi duşi la Grădina Zoologică VIDEO

Ursoaica şi cei doi pui au intrat din nou, miercuri noapte, într-o gospodărie din staţiunea prahoveană Cheia, potrivit unui comunicat al Jandarmieriei Prahova. Jandarmii şi localnicii au încercat să alunge animalele sălbatice, însă acestea s-au refugiat într-un copac.

„Acesta a fost momentul în care au fost anunţate instituţiile competente pentru capturarea urşilor. Astfel, s-a solicitat sprijin la Grădina Zoologică Bucov şi la Direcţia Silvică, ursoaica şi cei doi pui fiind tranchilizaţi şi transportaţi la Grădina Zoologică Bucov”, precizează Jandarmeria.

În prezent, urşii s-au trezit şi sunt în afara oricărui pericol.

Ursoaica a coborât prima dată în localitatea Cheia miercurea trecută, când a intrat în curţile localnicilor şi a ucis mai multe animale. Ea a revenit în localitate şi în următoarea noapte, fapt care a determinat autorităţile să ia măsuri. Astfel, patrule de jandarmi s-au aflat pe străzile din localitate în minivacanţa de Rusalii, în condiţiile în care numeroşi turişti au venit la staţiune.â

Citeşte şi Panică în staţiunea Cheia. O ursoaică şi doi pui au făcut ravagii în gospodăriile oamenilor. Zona este plină de turişti