Ursul a încercat să intre din nou în cabana Postăvarul

Ursul care dă târcoale cabanei Postăvarul de mai bine de două săptămâni a încercat luni dimineața, în jurul orei 04,00, să intre din nou în adăpostul montan, dar a fost alungat de cabanier și de jandarmul care se află în permanență acolo, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Brașov, cpt. Ciprian Aldea.

13 nov. 2017, 08:04

„A fost alungat de cabanier și de jandarm, aflându-se în această dimineață la liziera pădurii, încercând să se apropie de cabană”, a afirmat sursa citată.

Vineri seara, în jurul orei 19,00, ursul a reușit să intre în cabană, de unde a luat o pungă de zahăr și o cutie de bomboane, fără să rănească vreo persoană.

Cabanierul Rolf Truetsch cere autorităților locale să ia urgent măsuri, având în vedere că se apropie sezonul de schi și numeroși turiști ajung la cabană pentru a servi masa sau a se caza.

Cabana Postăvarul se află la 1.604 metri altitudine în Masivul Postăvarul. A fost construită în anul 1883, fiind cel mai vechi adăpost montan în funcțiune din țară. Cabana are 100 de locuri de cazare în camere cu două și șase paturi și o sală de mese de 100 de locuri, fiind foarte frecventată de turiști în toate anotimpurile.

Ministerul Mediului a aprobat săptămâna trecută recoltarea a doi urși care au atacat persoane în satul Sebeș de lângă Făgăraș și în zona Bârsa. Pentru alte două exemplare, unul care a atacat o fetiță de 14 ani și un bărbat în municipiul Făgăraș și altul un tânăr din satul Hârsei, s-au întocmit documente pentru recoltare.

Citeşte şi Un urs a coborât la cabana Postăvaru. Animalul a forţat uşa şi a luat o cutie cu bomboane FOTO

 

loading...