Ursul Baloo, confiscat de la Nuţu Cămătaru, a fost operat FOTO

Baloo, unul dintre cei doi urşi confiscaţi în urmă cu trei săptămâni de pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru, a fost operat luni de medicii Vier Pfoten pentru înlăturarea abcesului din zona gâtului.

19 mart. 2013, 09:52

Pe parcursul aceleiaşi intervenţii, ursul a fost şi sterilizat. Operaţia a fost dusă la bun sfârşit de către doi veterinari ai Vier Pfoten, în colaborare cu medici parteneri ai organizaţiei, în clinică mobilă a Vier Pfoten adusă la Zoo Bucov din Ploieşti.

Ursul şi-a revenit din anestezie la scurt timp după operaţie, iar starea lui este în prezent foarte bună. Baloo şi sora lui, a căror vârsta este estimată la circa 2 ani, au fost mutaţi totodată într-un nou amplasament, mult mai mare, cu o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi. După o perioadă de acomodare, tinerii urşi vor împărţi acest spaţiu cu cele două ursoaice mature ale grădinii zoo Bucov. Noul amplasament include o porţiune generoasă de sol cu iarbă, copaci şi un bazin cu apă, elemente care le vor stimula comportamentul specific din mediul natural.

 „Ne bucurăm că într-un timp atât de scurt am reuşit mutarea ursuleţilor într-un amplasament corespunzător, care le va oferi condiţii mai bune de viaţă de-acum încolo”, a declarat Kuki Bărbuceanu, coordonator de proiecte la Vier Pfoten.

Cei doi urşi, alături de patru lei, au fost transferaţi de pe proprietatea lui Nutu Cămătaru la Zoo Bucov pe 27 februarie 2013, printr-un transport asigurat de Vier Pfoten la solicitarea autorităţilor competente: Garda Naţională de Mediu, Inspectoratul general al Poliţiei şi Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară.