Ursul care a atacat un bărbat din Braşov a fost împuşcat

Ursul care a atacat joi un bărbat în vârstă de 64 de ani, care se afla în pădure la marginea cartierului brașovean Răcădău, a fost împușcat sâmbătă seară.

16 iul. 2016, 20:48
Ursul care a atacat un bărbat din Braşov a fost împuşcat

„Ursul, un exemplar de 3-4 ani, a fost împușcat sâmbătă, în jurul orei 21,00, când a venit din nou exact în locul în care a atacat bărbatul joi după-amiază. Exemplarul a fost transportat la Regia Locală a Pădurilor Kronstadt, cea care administrează zona în care s-a produs incidentul. De asemenea, vor fi prelevate probe care vor fi duse la Direcția Sanitar-Veterinară Brașov pentru analize”, a declarat, pentru AGERPRES, prefectul Ciprian Băncilă.

Citeşte şi Alertă maximă în Braşov. Încă un turist a fost atacat de ursul agresiv

Sâmbătă, Ministerul Mediului i-a dat acceptul prefectului pentru capturarea ursului iar după ședința Comitetului Județean de Urgență, unde Ciprian Băncilă a informat despre acest demers, s-a constituit echipa formată din reprezentanți ai Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt și ai Institutului Național pentru Cercetare Dezvoltare în Silvicultură de la Brașov, care în jurul orei 16,00 a început căutarea ursului.

Citeşte şi Un urs a atacat un bărbat în cartierul Răcădău din Braşov