Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, s-a vaccinat anti-Covid cu prima doză. Imagini din centrul de vaccinare

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a anunțat astăzi că s-a vaccinat împotriva infecției cu coronavirus cu prima doză.

15 apr. 2021, 17:29
Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, s-a vaccinat anti-Covid cu prima doză. Imagini din centrul de vaccinare

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a anunțat astăzi că s-a vaccinat împotriva infecției cu coronavirus cu prima doză, însă nu a precizat despre ce ser e vorba.

Președinta CE a mai spus că vaccinările vor crește în următoarele perioadă la nivelul Uniunii Europene pentru că și livrările dozelor de vaccin se accelerează.

„După ce am depășit 100 de milioane de vaccinări în UE, mă bucur foarte mult că am făcut, astăzi, prima doză de vaccin împotriva COVID-19. Vaccinările vor crește în continuare deoarece livrările se accelerează în UE.
Cu cât vaccinăm mai repede, cu atât mai repede putem controla pandemi”, a spus Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen a anunțat miercuri că Uniunea Europeană începe negocierile pentru un al treilea contract cu compania Pfizer/BioNTech prin care să fie livrate în următorii doi ani 1,8 miliarde de doze de vaccin, în condițiile în care tehnologia ARN mesager și-a dovedit eficiența, iar noile tulpini de virus care circulă ar putea face necesar un nou rapel cu vaccinul anti-COVID.

Mai mult, 50 de milioane de doze suplimentare de vaccinuri BioNTech-Pfizer vor fi livrate până la sfârșitul lunii iunie. Aceste 50 de milioane de doze de vaccin trebuia, inițial, să fie livrate abia în ultima parte a anului, în cursul trimestrului al patrulea, dar vor fi deja disponibile până la sfârșitul trimestrului al doilea, a mai anunțat Ursula von der Leyen.

Dozele care vor fi livrate mai devreme vor fi repartizate între toate statele membre, în funcție de populația lor, ceea ce va contribui mult la accelerarea vaccinării în UE, a subliniat Ursula von der Leyen.

Un sfert din populația UE a fost deja vaccinată

Președinta Comisiei Europene a mai venit cu o veste bună. Până acum a fost depășit pragul de 100 de milioane de vaccinări în Uniunea Europeană, mai bine de un sfert din aceste vaccinuri reprezentând deja doza a doua, ceea ce înseamnă că în prezent peste 27 de milioane de persoane din UE și-au încheiat cele două etape de vaccinare.

România, în topul țărilor UE la campania de vaccinare

România este în topul țărilor din Uniunea Europeană la campania de vaccinare. Țara noastră se află pe locul 4 în ceea ce privește persoanele vaccinate cu ambele doze și pe locul 7 în privința totalului de doze administrate.

Până în momentul de față, 1.466.149 de români au fost vaccinați cu ambele doze de vaccin anti-Covid și 3.838.804 este totalul dozelor administrate.

Peste 100 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în țările membre UE, conform celor mai recente date publicate de ourworldindata.org, media din ultimele 7 zile fiind de 2,3 milioane de doze/zi.


loading...