URUGUAY – ANGLIA 2-1 la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014

URUGUAY - ANGLIA: Uruguay, dublă câştigătoare a Cupei Mondiale (1930 - Uruguay, 1950 - Brazilia), a terminat pe locul patru ediţia din 2010, în Africa de Sud, fiind învinsă de Olanda în semifinale.

19 iun. 2014, 10:00
URUGUAY – ANGLIA 2-1 la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014

URUGUAY – ANGLIA UPDATE. Căpitanul echipei Uruguayului, Diego Lugano, care acuza de câteva zile dureri la un genunchi, a declarat forfait pentru meciul de joi cu Anglia, din Grupa D a Cupei Mondiale 2014, anunţă revista France Football.

URUGUAY vs. ANGLIA 2-1. Luis Suarez, COŞMARUL din INSULĂ

Lugano, căpitanul echipei ‘Celeste’, va fi înlocuit în centrul apărării de Sebastian Coates sau Jose Maria Gimenez. Veteranul de 33 de ani a fost legitimat în acest sezon la formaţia engleză West Bromwich Albion.

În primul său meci de la CM 2014, Uruguayul a fost învins surprinzător de Costa Rica (1-3). Anglia a debutat şi ea cu un eşec, 1-2 cu Italia.

URUGUAY – ANGLIA. Echipele Uruguayului şi Angliei, întrecute în primele meciuri din Grupa D, se vor înfrunta, joi, la Sao Paulo, de la ora 22,00 (ora României), într-un meci în care învinsa va fi eliminată de la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie).

Pentru englezi, eşecul cu Italia (1-2) a fost primul în meciul lor de deschidere de la CM 1986, când pierdeau în faţa Portugaliei.

Uruguay, dublă câştigătoare a Cupei Mondiale (1930 – Uruguay, 1950 – Brazilia), a terminat pe locul patru ediţia din 2010, în Africa de Sud, fiind învinsă de Olanda în semifinale.

Anglia are şi ea un titlu mondial în palmares, în 1966, pe teren propriu.

Cele două echipe s-au întâlnit de zece ori, sud-americanii învingând de patru ori, iar englezii de trei ori, celelalte trei jocuri fiind remize. Ultima confruntare a avut loc în 2006, 2-1 pentru selecţionata Albionului, la Liverpool.

Rooney este omul omul-ţintă pentru presa britanică în aceste zile, fiind criticat pentru prestaţia sa de până acum, după ce vedeta lui Manchester United nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor pe postul de extremă stânga pe care a evoluat contra Italiei. Rooney, care a dat totuşi centrarea la golul lui Sturridge, a părut că nu face faţă din punct de vedere fizic şi nu a reuşit să îşi acopere îndatoririle defensive.

Mai mult ca sigur, Roy Hogdson nu îl va scoate din echipa de start, dar l-ar putea muta în centru, în spatele lui Sturridge, iar locul său va fi luat de rapidul Raheem Sterling. Viteza lui Sterling, Sturridge şi Danny Welbeck le-ar putea crea probleme sud-americanilor, a căror apărare a cedat contrelor costaricane în eşecul neaşteptat cu 1-3.

Echipa ”Celeste” nu va putea conta pe fundaşul dreapta Maxi Pereira, eliminat, dar Luis Suarez, atacantul lui Liverpool, ar putea intra din primul minut. Suarez a marcat 31 de goluri în 33 de partide în sezonul trecut pentru ”cormorani” în Premier League, dar s-a operat la genunchi luna trecută şi nu a fost apt de joc la meciul cu Costa Rica.

Suarez a susţinut că este refăcut sută la sută pentru următorul meci, dar proba rezistenţei o va da pe teren.

Meciul de pe Arena Corinthians (61.606 locuri)va fi arbitrat de spaniolul Carlos Velasco Carballo.

URUGUAY – ANGLIA Echipele probabile:

Uruguay: 1. Fernando Muslera – 22. Martin Caceres, 2. Diego Lugano (căpitan), 3. Diego Godin, 4. Jorge Fucile – 11. Christian Stuani, 5. Walter Gargano, 17. Egidio Arevalo Rios, 7. Cristian Rodriguez – 9. Luis Suarez, 21. Edinson Cavani. Selecţioner: Oscar Washington Tabarez.

Anglia: 1. Joe Hart – 2. Glen Johnson, 5. Gary Cahill, 6. Phil Jagielka, 3. Leighton Baines – 4. Steven Gerrard (căpitan), 14. Jordan Henderson – 19. Raheem Sterling, 10. Wayne Rooney, 11. Danny Welbeck – 9. Daniel Sturridge. Selecţioner: Roy Hodgson.