URUGUAY – COSTA RICA LIVE 1-3 (Final). BOMBA de la Fortaleza, naţionala Uruguayului, pulverizată

URUGUAY - COSTA RICA 1-3. Prima mare surpriză a Campionatului Mondial de Fotbal 2014 s-a consemnat sâmbătă seara, la Fortaleza, unde modesta selecţionată a statului Costa Rica a învins cu scorul de 3-1 Uruguayul, semifinalista ediţiei precedente, din Africa de Sud. La pauză uruguayenii conduceau cu 1-0.

14 iun. 2014, 18:30
URUGUAY – COSTA RICA LIVE 1-3 (Final). BOMBA de la Fortaleza, naţionala Uruguayului, pulverizată

URUGUAY – COSTA RICA 1-3. Spania – Olanda (1-5) a fost primul meci de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 care a uimit prin proporţiile scorului, însă adevărata surpriză a CM 2014 este victoria selecţionatei statului Costa Rica în faţa Uruguayului.

Diferenţa de valoare, notorietate şi palmares dintre cele două era colosală înaintea meciului de la Fortaleza. Uruguayenii veneau din postura de semifinalişti ai ediţiei 2010, aveau în teren vedete precum Forlan sau Cavani şi, mai mult, au câştigat ultimul titlu mondial chiar aici, în Brazilia, în urmă cu 64 de ani.

În teren diferenţa a fost alta, iar Costa Rica a fost echipa mai bună. Victoria Los Ticos nu a fost întâmplătoare, ci a fost una meritată şi muncită. Cu atât mai mult cu cât costaricanii s-au văzut conduşi de la jumătatea primei reprize, când Cavani a marcat din penalty golul de 1-0 pentru Uruguay. A fost golul care a descătuşat practic selecţionata costaricană, iar din acel moment ocaziile au început să curgă spre poarta lui Muslera.

Două ocazii mari de egalare au avut costaricanii în prima repriză, dar golurile aveau să vină în repriza secundă. Primul dintre ele a fost semnat de Joel Campbell, un extraordinar puşti de 21 de ani, pe care Arsenal Londra l-a împrumutat sezonul trecut la Olympiacos Pireu. După doar două minute, în minutul 56, Duarte i-a adus pe costaricani în avantaj, după ce a înscris cu capul din centrarea lui Bolanos. Culmea este că uruguayenii nu au fost în stare să riposteze, deşi au avut în teren toate vedetele, cu excepţia lui Luis Suarez. Costaricanii au zburdat pe teren şi au mai marcat o dată, în minutul 83, prin Urena din pasa lui Joel Campbell.

La acest scor, Uruguay – Costa Rica 1-3, lupta pentru calificarea în otpimi rămâne deschisă într-o grupă D din care mai fac parte Anglia şi Italia.

Cele mai importante faze ale meciului:

 Min. 90+5 Finalul meciului, Uruguay – Costa Rica 1-3.

Min. 90+3 Uruguayanul Maximiliano Perreira este eliminat pentru lovirea adversarului.

Min. 83 GOOOOL Costa Rica! La doar un minut după ce a intrat pe teren, Marcos Urena, jucătorul lui Kuban Krasnodar, le dă uruguayenilor lovitura de graţie! 3-1 pentru Costa Rica!

Min. 74 Schimbare la Costa Rica. În locul lui Yeltsin Tejeda, care evoluează în campionatul intern, la Deportivo Saprissa, intră Jose Cubero, de la Herediano.

Min. 70 Ocazie pentru Uruguay! Superbă lovitură de cap a lui Cavani, dar Navas, portarul costaricanilor, respinge în corner.

Min. 69 Costaricanul Borges, care joacă în Suedia, la AIK, trage de la distanţă, însă peste poartă.

Min. 63 Ocazie Costa Rica! Acelaşi neobosit Joel Campbell şutează superb de la 25 de metri, dar mingea trece agonizant de aproape de poarta lui Muslera!

Min. 59 Dublă schimbare la uruguayeni, ies Forlan şi Walter Gargano, intră Nicolas Lodeiro şi Alvaro Gonzalez.

Min. 56 GOOOOL Costa Rica! Lovitură de teatru la Fortaleza, Oscar Duarte marchează cu o lovitură de cap, câştigând duelul cu fundaşul Godin şi primiţând pe lângă portarul Muslera. Faza a fost identică cu cea din minutul 49, când Muslera a respins lovitura de cap a lui Duarte. Uruguay – Costa Rica 1-2!

Min. 54 GOOOL Costa Rica! După o serie de ocazii uriaşe, costaricanii reuşesc să înscrie! Joel Campbell, jucătorul lui Arsenal, un fotbalist de doar 21 de ani, a trimis în poartă, din centrul careului, cupă ce a primit o minge de pe dreapta! Uruguay – Costa Rica 1-1!

Min. 49 O nouă ocazie uriaşă Costa Rica! Duarte nu-l poate învinge pe Muslera, din câţiva metri. Lovitura sa de cap este respinsă de portarul uruguayan, apoi Duarte a reluat paralel cu poarta.

Min. 46 A început repriza secundă.

În istoria participărilor sale la Cupa Mondială, Uruguayul a condus de 11 ori la pauză şi niciodată nu a terminat partida învinsă. Mai mult, a câştigat 10 întâlniri şi doar una a încheiat-o la egalitate, cu Germania, la CM 1986, din Mexic.

Min. 45 Finalul primei reprize.

Min. 44 Ocazie Uruguay! Şut Forlan, de la 25 de metri lateral stânga, balonul este deviat şi se duce sub bara porţii costaricane, dar Navas respinge cu un reflex extraordinar, în corner.

Min. 43 Ocazie monumentală Costa Rica, la un corner! Muslera iese greşit şi dă cu pumnul pe lângă minge, iar aceasta se scurge prin faţa buturilor uruguayene, pe linia careului de 6 metri. Câţiva milimetri i-au lipsit lui Giancarlo Gonzalez să o reia spre poartă şi să egaleze!

Min. 37 Centrare a lui Gamboa, de pe partea dreaptă, portarul Uruguayului, Muslera, iese şi reţine mingea în aer, punând capăt atacului costaricanilor.

Min. 30 Costaricanii au o nouă ocazie! Fundaşul Gonzalez, venit în atac la o lovitură liberă, a reluat spre poartă din 8 metri, balonul s-a dus în plasa laterală, aproape de bară.

Min. 27 Ocazie Costa Rica! Joel Campbell trage bine de la 25 de metri, mingea trece puţin pe lângă stâlpul din dreapta lui Muslera.

Min. 23 GOOOOL Uruguay, Cavani a transformat lovitura de la 11 metri! Uruguay – Costa Rica 1-0!

Min. 22 Penalty pentru Uruguay, Lugano a fost ţinut în careu!

Min. 16 Ocazie mare ratată de Cavani! Singur în 8 metri, atacantul uruguayan a ratat complet voleul şi mingea s-a dus la câţiva metri de poartă. A fost cea mai mare ocazie de până acum!

Min. 15 Arbitrul anulează pe bună dreptate un gol marcat de uruguayanul Godin, care se afla în ofsaid.

Min. 12 Bryan Ruiz, căpitanul din Costa Rica, trimite cu capul peste poarta Uruguayului.

Min. 10 Diego Lugano, căpitanul Uruguayului, a atins balonul cu mâna în careu la acest corner, dar arbitrul a dat fault pentru Uruguay, Lugano fiind împins de Duarte.

Min. 9 Costaricanii au primul corner al meciului, după ce până acum meciul s-a jucat mai mult la mijlocul terenului.

Min. 3 Debutul de meci este extrem de liniştit, niciuna dintre cele două formaţii nu îşi asumă riscuri.

Min. 1 A început Uruguay – Costa Rica, primul meci al grupei D.

Componenţa formaţiilor:

URUGUAY: Muslera – Pereira, Lugano, Godin, Caceres – Stuani, Arevalo, Gargano, Rodriguez – Cavani, Forlan.

COSTA RICA: Navas – Diaz, Umana, Gonzalez, Duarte, Gamboa – Bolanos, Tejeda, Borges, Ruiz – Campbell.

Grupa D a Campionatului Mondial de Fotbal 2014 este deschisă de întâlnirea Uruguay – Costa Rica, sud-americanii, semifinalişti în urmă cu patru ani, în Africa de Sud, având în faţă cel mai facil adversar, dintr-o grupă din care mai fac parte Anglia şi Italia.

URUGUAY – COSTA RICA se joacă la Fortaleza, pe malul Atlanticului, de la ora 22.00. Meciul este transmis în direct de TVR 1 şi poate fi urmărit LIVE TEXT pe RomaniaTV.net.