URUGUAY – FRANTA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: 0-2. Les Bleus merg în semifinale

Franța este prima calificată în semifinalele CM 2018. Cocoșii s-au impus fără emoții în fața Uruguayului, într-un meci din care au lipsit spectacolul și ocaziile. O fază fixă și o gafă de portar au făcut diferența în favoarea Franței, în timp ce Uruguay a acuzat din plin absența lui Cavani. "Les Bleus” așteaptă acum să vadă pe cine vor întâlni dintre Brazilia și Belgia.

06 iul. 2018, 09:49
URUGUAY – FRANTA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: 0-2. Les Bleus merg în semifinale

URUGUAY – FRANTA 0-2. Reprezentativa Franţei a învins, vineri, cu scorul de 2-0, selecţionata Uruguayului, într-un meci din sferturile de finală ale Cupei Mondiale, disputant la Nijni Novgorod.

 

FRANŢA-URUGUAY cele mai importante faze ale meciului:

Min. 60: GOOOOL GRIEZMAN, Franta conduce cu 2-0 cu largul concurs al lui Muslera. Aşa cum a promis, din prietenie pentru Godin, francezul nu s-a bucurat.

Min 44. OCAZIE URUGUAY! Caceres reia cu capul de lângă Pogba, Lloris scoate mingea cu o paradă de zile mari, iar Godin, din 2-3 metri, reia mult peste!

Min. 40: GOOOOOOOOOOL Varane, URUGUAY – FRANŢA 0-1.

Min 16. OCAZIE FRANȚA! Mbappe nu realizează că este singur în careu, sare în contratimp la o minge trimisă de Giroud, iar mingea trece mult peste transversală. 

Min 13. Lloris iese bine din poartă și respinge o minge trimisă modest cu capul, dar care reprezenta un pericol pentru apărarea franceză.

Min 11. Lovitură liberă pentru Franța din apropierea tușei stângi a terenului. Griezmann centrează înalt în careu, mingea este reluată de Pogba mult pe lângă. Execuție nereușită pentru mijlocașul lui Man. United

Verdictul medicilor nu a dat greș. Edinson Cavani, accidentat în meciul din optimi cu Portugalia, se află pe bancă, dar nu va fi folosit nici măcar un minut!

 

 

În ultimele cinci întâlniri directe Franţa a expediat 77 de şuturi spre poarta Uruguay-ului, însă „cocoşii” nu au reuşit să marcheze nici măcar o dată.

Este o partidă specială pentru selecţionerul Franţei, Didier deschamps, care a debutat ca selecţioner chiar într-un meci contra Uruguayului, pe data de 12 august 2012.

Echipele de start pentru meciul de pe stadionul din Nijnîi Novgorod (capacitate 43.319 locuri):

FRANTA: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, Lucas Hernandez – Pogba, Kante, Tolisso – Mbappe, Giroud, Griezmann. Selecţioner: Didier Deschamps.

URUGUAY: Muslera – Caceres, Gimenez, Godin, Laxalt – Nandez, Torreira, Vecino, Bentancur – Luis Suarez, Stuani.
Selecţioner: Oscar Washington Tabarez.

URUGUAY – FRANTA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Franţa a marcat de patru ori în meciul din optimi, contra Argentinei, dar va avea un test mult mai dificil contra ”celeştilor” care au primit un singur gol până acum în Rusia, în meciul din optimi cu Portugalia (2-1).


”Les Bleus” au încredere în tripleta formată din Antoine Griezmann, Olivier Giroud şi Kylian Mbappe. Acesta din urmă a devenit, la cei 19 ani ai săi, prin cele două goluri înscrise Argentinei, cel mai tânăr marcator care reuşeşte o ”dublă” într-un meci de Cupă Mondială după Pele, în 1958. El a reuşit în meciul cu vicecampioana mondială şi un sprint de 70 de metri, obţinând penalty-ul din care s-a deschis scorul.

URUGUAY – FRANTA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Fundaşii centrali uruguayeni Jose Gimenez şi Diego Godin se declară pregătiţi pentru vedeta lui PSG, sau cel puţin pentru duelul cu coechipierul lor de la Atletico Madrid, Griezmann.

Uruguayenii au impresionat şi prin colaborarea excelentă dintre cei doi atacanţi, Luis Suarez şi Edinson Cavani, dar accidentarea vârfului de la PSG poate fi un obstacol pentru echipa sud-americană în intenţia de a egala cea mai recentă performanţă a sa la o Cupă Mondială, semifinala din 2010.

Francezii pot fi inspiraţi de aniversarea a 20 de ani de când au cucerit singurul lor titlu mondial, pe teren propriu (1998), în timp ce uruguayenii încă mai încearcă să reediteze vremurile de glorie din 1930 şi 1950, când câştigau trofeul.

Uruguay – Franța: Griezman nu se bucură dacă marchează împotriva lui Godin

Între vedeta naționalei Franței și căpitanul Uruguayului există o legătură foarte strânsă. Griezmann susține că Godin îi este mai mult decât un frate. De altfel, Diego este naşul fetiţei lui Antoine.

Griezmann îl venerează pe Godin: “Am decis, în cele din urmă, să continui la Atletico Madrid, pentru că nu am vrut să mă despart de Godin. Relaţia noastră este fantastică şi a aşa a fost din prima zi când am venit la Atletico. El m-a luat în primire şi mi-a explicat ce înseamnă spiritul lui Atletico şi de atunci suntem nedespărţiţi”.

Griezmann nu se simte prea confortabil să știe că vineri îl va avea adeversar pe Godin:  ”Va fi foarte greu pentru mine şi sunt convins că şi pentru el, să nu mai fim împreună, pe aceeaşi baricadă, ci în tabere adverse. Însă trebuie să o facem, pentru că reprezentăm ţările noastre şi avem obligaţia de a da totul când jucăm pentru ţară. Va fi foarte straniu să îl am ca adversar şi, cine ştie, să fiu oprit de el prin orice mijloace, pentru că fiecare va trage cu dinţii să se califice în semifinale”.

Anul trecut, Antoine Griezmann i-a făcut o surpriză bunului său amic. Francezul l-a așteptat pe Godin îmbrăcat în tricoul Uruguayului și cu o băutură tradițională sud-americană în mână, după ce naționala celestă s-a calificat la Cupa Mondială 2018.

Din respect pentru Diego Godin, Antoine Griezmann nu se va bucura dacă va marca în meciul cu Uruguay.

URUGUAY – FRANTA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Pentru Franţa va fi al şaptelea sfert de finală, ”Les Bleus” având patru victorii şi două eşecuri în trecut. Uruguayul a învins Anglia în sferturi în 1954, URSS în 1970 şi Ghana în 2010, la loviturile de departajare, dar a pierdut în faţa Germaniei de Vest în 1966.

Jucătorii din Hexagon au câştigat două meciuri la loviturile de departajare în Cupa Mondială şi au pierdut alte două, ultima oară în 2006, în faţa Italiei. Uruguayul a avut o singură experienţă, în urmă cu opt ani, câştigând în faţa Ghanei, la Johannesburg.

Ambele echipe şi-au câştigat grupele în Rusia, sud-americanii impunându-se în toate cele trei meciuri, în timp ce Franţa a avut două victorii şi un egal. Ambele au învins la limită în optimi.

Francezii nu vor putea conta pe mijlocaşul Blaise Matuidi, iar patru fotbalişti (Olivier Giroud, Benjamin Pavard, Paul Pogba şi Corentin Tolisso) au cartonaşe galbene şi riscă să rateze o eventuală semifinală. Uruguayul are un singur jucător cu cartonaş galben, Rodrigo Bentancur.

URUGUAY – FRANTA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR 

Atletico Madrid va avea câte doi reprezentanţi în fiecare echipă, Antoine Griezmann şi Lucas Hernandez la francezi, Jose Gimenez şi Diego Godin la uruguayeni.

Uruguayul are o serie de şapte victorii consecutive, în care a primit un singur gol, marcat de Portugalia. ”Celeştii” au marcat 13 goluri, ultimul lor eşec fiind 1-2 cu Austria, în noiembrie.

Franţa a pierdut o singură dată în ultimele sale 16 partide, în martie, acasă, contra Columbiei, în meci amical. În ultimele opt meciuri au un bilanţ de opt victorii şi două egaluri.

Uruguayul a câştigat ultimele patru dueluri cu echipe europene la Cupa Mondială, în timp ce Franţa e neînvinsă în faţa formaţiilor sud-americane de nouă meciuri (cinci victorii, patru egaluri).

Cele două echipe s-au înfruntat de trei ori până acum la Cupa Mondială, prima oară în 1966, în grupă, sud-americanii învingând cu 2-1, în timp ce restul partidelor s-au încheiat cu scoruri albe. Au mai existat două meciuri amicale fără goluri, iar la ultima confruntare, Uruguay a învins cu 1-0 (gol Luis Suarez) în urmă cu cinci ani, la Montevideo.