US OPEN 2015. CTP despre meciul Simona Halep: Cu Azarenka va fi altceva. Ce îi transmite sportivei

Simona Halep şi-a depăşit luni cea mai bună performanţă a carierei la US Open, iar miercuri forţează calificarea în semifinale, având-o ca adversară pe fostul număr 1 mondial, Victoria Azarenka, din Belarus. Înaintea partidei cu jucătoarea din Belarus, Cristian Turdor Popescu a făcut o analiză a jocului Simonei, în momentul de faţă.

09 sept. 2015, 07:54
US OPEN 2015. CTP despre meciul Simona Halep: Cu Azarenka va fi altceva. Ce îi transmite sportivei

Cristian Tudor Popescu, cunoscut şi ca un bun comentator al tenisului, o critică şi o laudă în acelaşi timp pe Simona Halep. Într-o analiză pentru ziarulring.ro, pe marginea evoluţiei Simonei la US Open 2015, CTP a spus: „O campioană se face câştigând meciurile proaste. Meciul Simonei cu Lisicki a fost un meci slab, cu foarte multe greşeli şi de-o parte, şi de alta. Din fericire, trebuie să-i mulţumim Sabinei că a făcut mai multe decât Simona, în jur de 80 de greşeli neforţate. Şi, cu ajutorul acestora, i-a permis Simonei să revină, să intre în meci şi, în cele din urmă, să-l câştige.

Citeşte şi Serena Williams şi-a bătut sora. Este în semifinale la US OPEN 2015

Simona nu a făcut unul dintre meciurile ei bune, dar toată admiraţia şi tot respectul pentru că a luptat şi a făcut-o până la sânge. Nu ştiu cât de accidentată este, pentru că am văzut-o terminând meciul în alergare şi destul de proaspătă. Nu mi s-a părut că ar putea fi invalidă pentru următorul meci, asta a fost senzaţia mea. La New York, principalele probleme sunt umiditatea şi căldura, care duc la crampe musculare, deshidratare, pierderi de săruri pentru mulţi jucători şi jucătoare„.

Citeşte şi SIMONA HALEP VICTORIA AZARENKA de la US OPEN 2015 se joacă miercuri, de la ora 20:00. LIVE VIDEO la EUROSPORT

Chestionat în legătură cu meciul pe care Simona Halep îl joacă astăzi, cu Victoria Azarenka, CTP a declarat: „Cu Azarenka va fi cu totul altceva, mult mai greu. Simona trebuie să-şi ridice nivelul de joc. Dacă practică acelaşi tenis ca în meciul cu Lisicki, atunci totul se va termina într-o oră. Cu serviciul pe care l-a practicat în optimi, este condamnată în faţa Azarenkăi. Va trebui ca Simona să găsească un echilibru între atac şi apărare pentru că Azarenka va ataca tot timpul, o va pune mereu în defensivă. Simona nu trebuie să-i creeze confort psihic Azarenkăi, pentru că altfel va călări meciul tot timpul. Din când în când trebuie să-i rupă ritmul, altfel are şanse mici să o bată„.