US OPEN 2018, cel mai lung meci al acestei ediţii. Rafa Nadal s-a calificat în semifinale, după o bătălie epică

Rafael Nadal, deţinătorul titlului la US Open, s-a calificat în semifinale după ce l-a învins în cinci seturi pe austriacul Dominic Thiem, la capătul unui meci care s-a încheiat la ora locală 02.03 (ora 09.03, ora României).

05 sept. 2018, 06:24
US OPEN 2018, cel mai lung meci al acestei ediţii. Rafa Nadal s-a calificat în semifinale, după o bătălie epică

Partida a durat 4 ore şi 49 de minute şi s-a încheiat cu scorul de 0-6 6-4 7-5 6-7 (4-7) 7-6 (7-5) în favoarea lui Rafael Nadal, US Open fiind ultimul turneu de Gran Slam în care departajarea în setul decisiv se face la tie-break şi nu la două game-uri diferenţă.

Deţinător a 17 titluri de Grand Slam, Rafael Nadal îl va întâlni în semifinale pe argentinianul Juan Martin Del Potro, câştigător la Open-ul american în anul 2009.

Nadal (32 ani), campionul en titre, a jucat pentru prima oară un meci de cinci seturi la această ediţie a turneului de la New York, meciul încheindu-se la ora locală două dimineaţa. A fost, totodată, cel mai lung meci de la ediţia 2018 a turneului de la Flushing Meadows.

Citeşte şi Serena Williams, excepţională. S-a calificat pentru a 12-a oară în semifinale la US Open

Ibericul a început catastrofal, cu un set pierdut la zero, dar le-a câştigat pe următoarele două. Thiem s-a impus în setul patru şi a împins meciul în decisiv, unde cei doi au mers cap a cap până la 5-5, când Nadal a avut trei mingi de break, toate salvate de Thiem. Jocul a ajuns în tiebreak, unde Nadal a reuşit să profite de o eroare a adversarului şi a făcut diferenţa.

Thiem a reuşit 18 aşi, Nadal doar 3, fiecare a avut câte 4 duble greşeli, ibericul a adunat 55 de winners, austriacul 74, Nadal a contabilizat 49 de erori neprovocate, iar Thiem 57. Paradoxal, Thiem a avut mai multe puncte la total, 171, faţă de 165.

Nadal a făcut încă un pas către al patrulea său trofeu al US Open şi al 18-lea titlu de Mare Şlem din carieră.