Un lider USR avertizează cu mişcări de stradă dacă Liviu Dragnea va ajunge premier. Conducerea USR nu-şi asumă opinia

Candidatul Uniunii Salvaţi România (USR) aflat pe prima poziţie a listei la Camera Deputaţilor în Alba, Christian Schuster, a declarat, că ar fi de preferat ca PSD să desemneze pentru funcţia de premier o altă persoană decât Liviu Dragnea.

13 dec. 2016, 21:30
Un lider USR avertizează cu mişcări de stradă dacă Liviu Dragnea va ajunge premier. Conducerea USR nu-şi asumă opinia

UPDATE: USR transmite următoarea precizare la articolul Uniunea Salvaţi România amenință cu PROTESTE DE STRADĂ dacă Liviu Dragnea ajunge premier.

Opinia domnului Christian Shuster este personală și nu reflectă nici poziția USR, nici modul în care USR își propune să acționeze ca partid ales în Parlament. USR se va folosi de mijloacele instituționale pentru a se opune numirii lui Liviu Dragnea, președintele condamnat penal al PSD, în poziția de prim-ministru, fapt pe care-l considerăm nociv pentru România și asupra căruia am avertizat că poate duce la izolarea internațională a țării.

Uniunea acționează ca un partid parlamentar responsabil și nu va impulsiona oamenii să declanșeze proteste de stradă. Considerăm că românii au demonstrat în nenumărate ocazii că se pot mobiliza atunci când consideră că interesul public este afectat, fără implicarea sau îndemnurile partidelor politice.Christian Shuster, candidat al USR Alba la Camera Deputaţilor, a declarat, marţi seară, că formaţiunea din care face parte nu va susţine niciodată o numire a lui Liviu Dragnea în funcţia de premier şi că, dacă totuşi acest lucru se va întâmpla, ”vor fi mişcări de stradă masive din structurile USR şi din societatea civilă neafiliată politic”, adăugând că PSD ”ar trebui să se gândească mult mai bine dacă doreşte să arunce ţara într-o luptă socială de genul acesta în plină iarnă”.

„Nu vom susţine niciodată o aşa candidatură sau o numire în funcţia de premier în România. Vor fi mişcări de stradă masive din structurile USR, dar şi din societatea civilă neafiliată politic, nealiniată, dacă aşa ceva se va întâmpla. Cred că PSD – ul ar trebui să se gândească mult mai bine dacă doreşte să arunce ţara într-o luptă socială de genul ăsta în plină iarnă sau dacă aşteaptă totuşi puţin să se liniştească apele după nişte alegeri atât de învolburate cum au fost acum”, a declarat Christian Schuster.