USR, cel mai dur atac la adresa lui Klaus Iohannis: „Numirile în Guvern sunt dozonorante pentru preşedinte”. Replica PNL

Deputatul USR de Constanţa Stelian Ion critică numirile făcute de preşedinte la Interne şi la Externe, Nicolae Moga şi Ramona Mănescu, considerându-le dezonorante pentru Klaus Iohannis şi se întreabă ”cu cine joacă de fapt domnul preşedinte”. Despre Moga spune că a fost alături de Radu Mazăre şi de Nicuşor Constantinescu la jefuirea bugetului Constanţei, iar pe Ramona Mănescu o caracterizează drept ”un personaj incapabil să-şi justifice averea impresionantă, dobândită adesea prin tranzacţii dubioase”. PNL dă replica prin deputatul Gigel Știrbu, care amintește de contractele lui Dan Barna cu statul.

24 iul. 2019, 09:10
USR, cel mai dur atac la adresa lui Klaus Iohannis: „Numirile în Guvern sunt dozonorante pentru preşedinte”. Replica PNL

UPDATE Deputatul PNL Gigel Știrbu i-a dat replica lui Stelian Ion, amintindu-i că l-a reprezentat ca avocat pe Radu Mazăre. Știrbu a făcut trimitere și la contractele cu cu bani publici pe care le-a avut firma lui Dan Barna, contracandidatul lui Klaus Iohannis.

„Am văzut astăzi cu surprindere, trebuie să recunosc, că fostul avocat al lui Radu Mazăre emite judecăţi de valoare la adresa Preşedintelui României vizavi de atribuţiile constituţionale pe care domnia sa le are.

Se pare că nu mai există limite ale bunului simţ atunci când devii persoană publică, dar mai bine domnul Stelian Ion ar monitoriza contractele cu statul ale colegilor domniei sale, care se pare că sunt destul de consistente din punct de vedere valoric! Zic şi eu!”, a transmis miercuri Gigel Știrbu într-un comunicat.

______

„Numirea lui Nicolae Moga la Interne şi a Ramonei Mănescu la Externe sunt dezonorante pentru Klaus Iohannis şi nu poţi să nu te întrebi, din nou, cu cine joacă de fapt domnul preşedinte”, a scris Stelian Ion pe Facebook, după ce președintele Iohanis a semnat decretele de numire a noilor miniștri în Cabinetul Dăncilă.

El argumentează că senatorul PSD Moga a fost permanent alături de Mazăre şi Nicuşor Constantinescu la jefuirea bugetului Constanţei timp de aproape două decenii şi este, fără îndoială, unul dintre vinovaţii pentru decăderea acestui important oraş al României.

”E o comicărie de teatru absurd ca în timp ce justiţia demantelează o mafie şi îi bagă pe jupâni la puşcărie, locotenentul lor să devină şef peste poliţie”, spune deputatul USR.

Despre Ramona Mănescu afirmă că este un personaj incapabil să-şi justifice averea impresionantă, dobândită adesea prin tranzacţii dubioase, făcând referire la investigaţiile Rise Project, si consideră că la fel de grav este că nimic nu o recomandă pentru poziţia de şefă a diplomaţiei.

”Asta merită România, domnule preşedinte Klaus Iohannis?”, întreabă Stelian Ion.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri numirile în funcţie pentur cei doi miniştri, iar aceştia au depus deja şi jurământul de învestitură.

Citește și: Klaus Iohannis a semnat decretele de validare a noilor miniştri din Guvernul Dăncilă VIDEO