USR cere Guvernului soluţii de rectificare bugetară care să aşeze cheltuielile statului pe baze economice reale

USR susține că guvernarea PSD - ALDE manipulează cifrele bugetului de stat pentru a prezenta o rectificare bugetară pozitivă în care veniturile și cheltuielile statului sunt în creștere.

09 sept. 2017, 08:54
USR cere Guvernului soluţii de rectificare bugetară care să aşeze cheltuielile statului pe baze economice reale

Potrivit unui comunicatde presă, „în realitate, Guvernul Tudose refuză să recunoască propria incompetență și să admită în mod oficial că rectificarea bugetară reflectă situația dezastruoasă a finanțelor publice după opt luni de guvernare PSD — ALDE”.

„Deși ministrul Finanțelor Publice a anunțat o rectificare prin care veniturile și cheltuielile bugetare sunt în creștere, proiectul de rectificare bugetară prezentat de Ministerul Finanțelor Publice arată realitatea că veniturile și cheltuielile bugetului de stat sunt în scădere și doar deficitul bugetar este în creștere. Faptul că, în ciuda unei creșteri economice importante, veniturile bugetului de stat sunt rectificate în scădere cu 1,3 miliarde de lei este o dovadă clară a eșecului programului de guvernare al coaliției PSD — ALDE și confirmă că estimările inițiale au fost eronate”, se arată în comunicatul USR.

Rectificare bugetară. Ministerul Transporturilor pierde şase miliarde de lei. Ce ministere primesc bani în plus pentru salarii

În acest context, deputatul Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR, precizează că, „dincolo de modul în care este definită această rectificare bugetară, în esență este o rectificare negativă pentru că sunt tăiate fonduri de aproape 10 miliarde de lei de la investiții în infrastructură și proiecte europene și transferate la cheltuielile cu salariile și pensiile”.

Uniunea Salvați România consideră că este regretabil că guvernarea PSD — ALDE a redus drastic alocările bugetare în domenii extrem de importante pentru dezvoltarea României: fondurile Ministerului Transporturilor au fost diminuate cu 6,25 miliarde de lei, iar cele pentru cofinanțarea proiectelor europene cu 3,48 miliarde de lei, subliniază sursa citată. Conform comunicatului USR, reducerea fondurilor pentru infrastructura de transport și pentru proiectele europene reprezintă una dintre cele mai grave nerealizări ale guvernării PSD — ALDE care arată concentrarea coaliției de guvernare doar pe măsuri populiste, fără o acoperire bugetară reală, ignorând complet dezvoltarea viitoare.

„Partidul Uniunea Salvați România cere Guvernului să vină cu soluții de rectificare bugetară care să așeze cheltuielile statului pe baze economice reale și să renunțe la politica populistă care a dus la sacrificarea investițiilor în situația în care în ultima parte a anului nu mai sunt fonduri pentru plata unor salarii la stat”, conchide sursa citată.