USR: În partid nu există subiecte sau liste de subiecte tabu

USR neagă că la partid ar exista o listă cu subiecte tabu de discutat în spaţiul public, după ce Clotilde Armand a afirmat că se face o listă cu lucruri importante pentru dezbatere şi cu lucruri pe care partidul nu se pronunţă.

05 iun. 2017, 14:55
USR: În partid nu există subiecte sau liste de subiecte tabu

Reacţia partidului a apărut după o declaraţie a lui Clotilde Armand, care afirmase într-o emisiune tv că USR pregăteşte liste cu lucruri importante de discutat în paţiul public, dar şi cu lucruri asupra cărora partidul nu se va pronunţa.

„În USR nu există subiecte sau liste de subiecte tabu, fiecare dintre temele de actualitate ale societății fiind dezbătute activ de membrii și conducerea partidului. Opinia exprimată de Clotilde Armand, duminică, la postul de televiziune DIGI 24, se referea la principii și la lucrurile care ne leagă, nu la cele care ne dezbină. De asemenea, Clotilde Armand a afirmat că USR trebuie să depășească această situație confuză și că USR continuă să lupte împotriva risipei banilor publici din administrația condusă de PSD, a guvernării defectoase care duce țara în derivă prin măsurile populiste adoptate de PSD-ALDE.

Reamintim că USR și-a exprimat public sau prin votul din Parlament poziția asupra unor teme importante pentru societate, de la justiție la urbanism și protecția mediului, sănătate sau cultură. (…) În USR există loc pentru oricine dorește să se implice activ pentru schimbarea societății”, se arată în comunicatul partidului.

Clotilde Armand a vorbit într-o emisiune tv despre o listă de subiecte sensibile care se face la partid, după ce subiectul definirii familiei în Constituţie a creat un scandal în USR soldat cu demisia preşledintelui Nicuşor Dan.

„Una este familia tradițională, una este Biserica, una este probabil imigrația. Chiar acum această listă se face în cadrul partidului pentru a întări această uniune de care vorbeam. Facem o listă de lucruri care sunt importante și despre care știm cu toții. Ce nu era clar era lista de lucruri pentru care nu vrem să ne pronunțăm, pentru că nu vrem să ne separăm. La ora actuală, în România, prioritățile sunt foarte clare, pentru astea trebuie să luptăm și nu trebuie să cădem în alte capcane”,a spus Clotilde Armand la televizor.