USR: Iniţiativa Fără Penali în funcţii publice a ajuns la CCR, după peste 100 de zile de întârziere

Publicat: Marţi, 12 Februarie 2019 19:05 // Actualizat: Marţi, 12 Februarie 2019 19:05 // Sursa: romaniatv.net

Semnăturile iniţiativei civice Fără Penali în funcţii publice au ajuns la Curtea Constituţională a României, după peste 100 de zile de întârziere, iar potrivit legii, judecătorii CCR au la dispoziţie 60 de zile calendaristice pentru a se pronunţa asupra constituţionalităţii textului propus, informează USR prin intermediul unui comunicat.

"După aproape cinci luni de tergiversări, Camera Deputaţilor a predat Curţii Constituţionale listele semnate de cei peste un milion de români care susţin iniţiativa cetăţenească Fără Penali în funcţii publice. Nota informativă prin care secretarul general a comunicat Biroului permanent al Camerei Deputaţilor un număr fals al semnăturilor m-a determinat să asist la întocmirea procesului-verbal de predare-primire, pentru a mă asigura că nu lipseşte absolut nicio semnătură. Nu credeam că va fi nevoie, dar în aceste condiţii nu ne-am putut baza pe buna credinţă a persoanelor implicate. Astăzi însă am reuşit să bifăm încă un pas care să ducă iniţiativa mai aproape de declanşarea referendumului", a precizat preşedintele grupului de iniţiativă, avocatul Mihai Badea.

USR a menţionat că "la comanda politică a lui Liviu Dragnea", angajaţii Secretariatului General au trecut în nota informativă care urma să fie trimisă Curţii Constituţionale un număr de 591.097 de semnături, deşi USR a depus în Parlament 931.249 semnături, dintre care 825.624 validate de primării.

"Cei de la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor s-au gândit, în disperarea lui Liviu Dragnea, să inventeze o cifră mincinoasă, omiţând că au fost depuse peste 820.000 de semnături validate deja de primari. Practic, au încercat să creeze o cifră de 500.000, de care să se poată agăţa Rădulescu, Iordache şi ceilalţi acoliţi ai lui Dragnea pentru a arunca în derizoriu iniţiativa semnată de un milion de cetăţeni. Este o acţiune jenantă şi disperată a politicienilor cu probleme penale. Este un fals ordinar tipic PSD", a declarat preşedintele USR, Dan Barna.

Conform USR, PSD "a încercat să decredibilizeze iniţiativa sub acuzaţii mincinoase, care vor fi demontate" de numărătoarea de la CCR. Potrivit aceleiaşi surse, pentru "a contracara campania de dezinformare", a fost lansat un formular de susţinere a iniţiativei Fără Penali, pe care oamenii îl pot semna online şi îl pot distribui pe reţele de socializare. Toţi cei care intră pe siteul amsemnat.farapenali.ro, indiferent dacă au semnat sau nu, pot susţine online iniţiativa.

După pronunţarea CCR, iniţiativa va intra în circuitul parlamentar, cu dezbateri în comisii şi vot în plenul Camerei Deputaţilor şi Senat, urmând ca apoi să se organizeze un referendum decizional care trebuie să aibă cvorum şi vot majoritar, reiese din comunicat.

Iniţiativa Fără Penali în funcţii publice propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut: "Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării". 

10 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CCR Curtea Constituţională Fara Penali USR
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 feb 10:11
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Ala seamana cu fratele meu dar are vocea lui Ion.
13 feb 10:03
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
De fapt o sa o cheme Misericorde ,ca sa n fie cu A si sa fie in franceza.
13 feb 10:00
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Daca nu naste azi sau maine sau poimaine o fetita sanatoasa Diana raman si fara pisica Amely care poate fi adusa la botez.
13 feb 09:36
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Daca aveau emotii adevarate nu se purtau asa.
13 feb 09:35
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Doamna Kraus Gabriela nu are emotii si le ia d pe telefon si de pe cartela Ortel.
13 feb 09:25
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
La scoala ,cu profesorii ,sau la gradinita e ca la teatru,se fac repetitii si pregatiri inainte (sau ca in sport,ca in multe domenii).
13 feb 08:37
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Mi-a aratat gestul o prietena si am vrut sa scriu ca asta a vrut sa spuna.Ich würde inseamna as vrea. Pe youtube era un domnisor care spunea ca ia din contul de bani de pe telefonul altora si ca de mai mult nu are nevoie.Cineva zicea ca nu ma vrea ca am probleme grave cu hemoglobina si are emotii si omenie numai sa nu se zica de posibilitatea ca as putea muri pur si simplu....sau motivat....ma lasa doar fara munca,fara bani si fara sanatate ceea ce e ca si cum as fi moarta si ma si chinui ,asa...nevie.
13 feb 08:25
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
La supa turceasca Mutfak e doar numele otravit sau si supa instant? Vinde otravuri in loc de supe instant?
13 feb 08:01
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
A comandat cineva unui sarpe fara cap,cu rosu in cap sa sara in balconul unei vecine sper ca nu ca sa primeasca automat bani...ca ar fi fortata sa intre in secta satanica si ar fi tragic.....o nenorocire.....
12 feb 20:57
Răspunde | Votează email 0 email
EUIS
A semnat și Johanis pețită voastră d-nilor de la USR???
1
EUR
4.7383
RON
16 Feb
noapte -3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H