USR nu vrea alegeri anticipate. Anca Dragu: „Liberalii trebuie să spună și de ce refuză un guvern monocolor”

USR a anunţat că nu susţine varianta organizării de alegeri anticipate în România. Anca Dragu, preşedintele Senatului, susţine că "e dificil" să ajungi la un scrutin înainte de termen şi le cere liberalilor să vină cu "propuneri care să funcţioneze".

18 oct. 2021, 10:52
USR nu vrea alegeri anticipate. Anca Dragu: „Liberalii trebuie să spună și de ce refuză un guvern monocolor”

Anca Dragu

a precizat că USR nu vrea alegeri anticipate deoarece partidul are „o propunere de echipă guvernamentală şi un program”.

„Ne așteptăm ca și liberalii sunt responsabili și să vină cu propuneri care să funcționeze. Noi suntem în faza în care avem o propunere de echipă guvernamentală și un program. Vom vedea zilele viitoare, haideți să luăm pas cu pas. Responsabilitatea nu e numai a noastră, a USR, ci și a celorlalte partide. Trebuie să spună și de ce refuză un guvern monocolor. Nu susținem această formulă și e dificil să ajungi la această soluție așa cum prevede Constituția. România poate avea un guvern cu puteri depline”, a declarat Anca Dragu, conform Ştiripesurse.

Citeşte şi: Gabriela Firea anunță planul salvator al PSD-ului pentru români: „Soluția va produce o scădere a prețului final cu peste 70% la energie și gaze”

De asemenea, preşedintele Senatului a precizat că dacă Guvernul Cioloş nu va obţine votul Parlamentului, atunci conducerea USR este deschisă la negocieri şi la găsirea unei soluții pentru rezolvarea crizei politice.

”Noi am spus de la bun început că suntem deschiși la o soluție, pentru că situația este foarte gravă.

Cred că varianta alegerilor anticipate este cea mai puțin bună, dacă ne uităm și la prevederile constituționale în acest sens. Noi trebuie să găsim o soluție politică cât mai rapid și poate o vom găsi chiar săptămâna aceasta.”, a spus Anca Dragu.

Declaraţiile Ancăi Dragu vin în contextul în care lista miniştrilor Guvernului USR şi forma finală a programului de guvernare urmează să fie depuse luni, la Parlament, de premierul desemnat Dacian Cioloş.

Citeşte şi: Dacian Cioloş depune astăzi în Parlament programul de guvernare şi lista miniştrilor. Cine va face parte din Guvern

„USR este singurul partid care și-a asumat responsabilitatea guvernării și a venit cu plan concret de soluții și măsuri pentru combaterea pandemiei, rezolvarea crizei prețurilor și pentru punerea în aplicare a reformelor din PNRR. În plin val patru al pandemiei de COVID-19, România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline și acesta a fost obiectivul nostru, exprimat clar din momentul negocierilor pentru formarea noului executiv. Sperăm ca, în ultimul ceas, toate partidele parlamentare să dea dovada de responsabilitate și să nu mai prelungească actuala criza politică”, transmite USR.

USR a validat, duminică seara, în urma întrunirii Comitetului Politic, lista de miniștri și forma finală a programului de guvernare.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „O săptămână pierdută = 2.000 de morți: asta înseamnă ambiția lui Cioloș de a propune o ciornă de Guvern cu șanse ZERO să treacă prin Parlament!”

 


loading...