USR: Numirea lui Neacşu la ANRE – incompatibilă. Am contestat-o la CCR

Deputatul USR Cristina Prună a anunţat că a depus vineri, la Curtea Constituţională, o sesizare cu privire la numirea lui Marian Neacşu în funcţia de vice-preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

05 iul. 2019, 14:53
USR: Numirea lui Neacşu la ANRE – incompatibilă. Am contestat-o la CCR

„Profilul lui Marian Neacşu este incompatibil cu cerinţele prevăzute de lege pentru această funcţie întrucât nu are vechimea şi experienţa care sunt cerute de lege. În plus, el nu poate ocupa un loc în Comitetul de Reglementare al ANRE întrucât a primit o condamnare penală definitivă! Aşteptăm cu interes răspunsul CCR pe această speţă. În plus, vom demara demersurile pentru a modifica Legea nr. 160/2012 care a aprobat Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 33/2007 privind funcţionarea ANRE, în sensul de a elimina lacunele legislative care au permis ca un condamnat penal să poată fi numit în fruntea unei instituţii publice. USR a fost singurul partid de opoziţie prezent în comisie la simulacrul de şedinţă de audieri a candidaţilor în Parlament şi a pus reflectorul încă de la început pe nerespectarea procedurilor parlamentare”, a anunţat pe Facebook Cristina Prună, deputat USR.

Parlamentul l-a validat, pe 26 iunie, pe Marian Neacşu pentru a ocupa funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Marian Neacşu a obţinut 262 voturi pentru, 92 împotrivă.

Marian Neacşu a fost secretar general al PSD, iar în prezent este membru al PRO România.